Trav, en trevlig och underhållande sport?

Aftonbladet idag.

Anders Darenius visade upp en bild på en blödande häst i Kvä


Här är en bild på Moe Odin, där kusken och tränaren står strålande glada medan hästen blöder ur munnen. En bild som visar sportens inställning till hästarna. Veterinär  Darenius visade upp bilden i tv, något som har upprört tränarna på Mantorpstravet.

- Han agerar inte banveterinär. Han agerar som en profet från någon annan planet, säger Tomas Johansson och fortsätter:

- Han fokuserar på fel saker. På hästar som har lungblödningar, magsår och skador i munnarna på hästarna. Visst, det förekommer, men det är inget stort problem. Sen sitter han i tv och slänger ur sig siffror som är helt tagna ur sammanhanget. Det är svårt att ha förtroende för en sån människa, jag tycker han ska avgå, det är min uppfattning.
Du Tomas Johansson, det är svårt att ha förtroende för dig också, som kan säga så när det är helt uppenbart att det blöder ur hästens mun!!!!

* En travkusk från Bollebygd åtalades på tisdagen för djurplågeri vid Lidköpings tingsrätt. Det var i samband med travtävlingar på Axevalla i oktober 2007 som kusken ska ha utdelat 17 spöslag på hästens rygg och orsakat djuret "smärta, lidande och spömärken",

Jaså, bara 17 slag! Det finns fall som är mycket värre, och som en hästmänniska har stått och sett och räknat slagen till många fler, men som enligt henne själv, var för feg för att anmäla. Hon ville att jag skulle smyga dit och filma. Det finns säkert massor av liknande fall. Folk törs inte säga ifrån. Illa, riktigt illa! Det är ju det som gör att svinen kan fortsätta misshandla hästarna!

Här är en annan bild av en travhäst som stod i ett stall nära mig.
Pigg och kry med bra hull?


 

Här är det en annan typ av hästmisshandel, men mer av typen "förnedring" 


 

Stackars Brunte.......se så han skäms!
Ryttaren ser däremot stolt och glad ut. Kolla grabben med det rätta greppet...hahaha!

Kommentarer
Postat av: jossan

fattar inte riktigt texten, är du emot trav eller inte? verkar som lite av båda eller?

2012-03-01 @ 20:24:34
URL: http://yossi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0