Huset som inte Jehova glömt!

Dom kom i perfekt tid till frukost. Pierre och Måns åkte vidare genast så fort de blivit av med Lillemor och Nellie.
Kjell åkte och handlade, sen skulle han sätta fart med den sista tapetseringen och måla klart bakom tv:n.
När han kom hem orkade han vara i Lillemors och mitt tjatter i ca 15 minuter, sen sa han att han tapetserar någon annan gång och åkte in till firman istället.

Åh...vad vi tyckte det var tråkigt...fniss!



Vi målade och limmade så det stod härliga till. Mitt uppe i allt stök så kom Jehovas vittnen. De har varit här tidigare och tyckte det var sååå trevligt att prata med mig så de kom tillbaka. 
Ännu trevligare var det idag när Lillemor var här också. De stannade i en timme och beundrade våra vackra tavlor. Under tiden som vi skapade så läste de bibeln för oss. Det var riktig mötesstämning här i stubberudsköket!!!
Vi gjorde en deal med dem. Vi fick tre ex av Vakna! och de fick en söt tavla med änglavingar på. 



Efter en stund så bad tjejen om en huvudvärkstablett. Jaha ja....så då hade vi tölat för mycket igen så även DE åkte härifrån. Suck!!!! Vi känner oss väldigt populära!!! Och intressanta! Och trevliga och välsvarvade som Kjell sa att vi var men TROLIGTVIS inte menade ett dyft med!!!   

Men KONST kan vi i alla fall!!!! Massproduktion på Stubberuds fritidsgård. 

Välkomna på vernisage!




Love Collection heter vår nya tavelserie....men det fattar ni nog. Det är väl lite svårt att missa vårt kärlekstema!

Efter vårt hårda konstnärsliv var Lillemor helt slut. Jag bäddade ner henne i soffan, det var nästan 30 år sedan någon bäddade ner henne sist, så det var verkligen på tiden tycker jag.

Jag ska avsluta nu och försöka "hôfse te mäj". Snart kommer Pirren, Måns och Kjell hit, då blir det mat och vin, och en trevlig kväll såklart!

Här ligger hon och jäser nu, madam Lillemor!


Häj rå, jag hoppar in i duschen!

I morgon är en annan dag......som tur är!

Nu ska jag hoppa i säng och sova 5 kvart i timmen för i morgon blir en tuff dag. Stubberudshaget förvandlas till fritidsgård med pyssel på schemat.
Kjell ska sätta upp en tapetvåd och Lillemor och jag ska skapa konstverk. Sen kommer Måns och Pierre och då blir det ferre på kvällen. Det blev helt andra planer än vad som var tänkt alltså.

Jag skulle egentligen ha följt med och tittat på mitt senaste barn-barn, lilla staffen Eros. Lojjan och Johan ska åka dit i morgon och jag skulle ha följt med. Men jag fixar nog inte att gå upp så tidigt och sen sitta i en bil 40 mil t o r, så jag hoppade av den resan. Istället kommer dalslänningarna hit och sover över. Det blir antagligen lite plågsamma försök till sällskapspel frampå småtimmarna och det kan bli hur kul som helst! 

Nu ska jag spela en ny låt som Stefan har gjort. Det är hunken Eric de Van som sjunger. HAN är smaskens för en honkatt han! Oj oj oj!  


Sen måste jag berätta om mitt storkap som jag gjorde idag.
Jag råkade bara ramla på en ny butik.....och jag ramlade ju in förstås!!! Milda tid...jag var in heaven! De hade outlet på en massa Sagaform-prylar.
Bl a. den här.
En vinkylare i stål, hur läcker som helst!
Som enligt pricerunner finns att köpa som billigast för 429:- HA....den kostade 19:- i min nyfunna butik!
 
Jag shoppade loss lite som ni nog förstår.
Jag köpte 10 champagneglas, STORA vida läckra glas. 2pack/19:-......löjligt billigt!!!! De kostar det tiodubbla i vanliga fall!!! 2 Ljuslyktor i ultramodern design, 19:- /st . Perfekt som present!!!
En sååå himla snygg picnicbox, inte picnickorg utan en stor låda, en sån med riktigt porslin, glas och bestick. Ordinarie pris 895:- och jag köpte min för 129:- Den blir utmärkt att ha nere vid sjön på sommarens kommande partyn.
Härlig shopping!!! Totalt så "tjänade" jag över 2000.-.
Vad ska jag göra med alla de pengarna då????
Kanske släpa med Lillemor dit imorgon och köpa ännu mer, och tjäna ÄNNU mer......eller inte, för vad ska jag med så mycket pengar till då....hahahaha!


Blogga?

Jag bloggar för att det är roligt. Sen gör det inte saken sämre av att man träffar himla många roliga människor också. Mina allra bästa vänner har jag fått här genom bloggvärlden. Det är egentligen världens bästa kontaktförmedling. Man kan läsa och försöka lära känna en person ganska så bra först innan man tar kontakt.
Lillemor behövde jag inte många bloggar på mig för att "finna" . Hon är en härlig skit......!
Men sen finns det annan skit här också. Sådana som inte kan låta bli att förstöra, skriva elakheter och sabbotera andras bloggar.
Kjell har haft påhälsning på sin blogg. Någon riktig tuffing har skrivit en massa skit om mig i hans fotoalbum. MOGET....!
Det måste vara en ungjävel, för en vuxen kan väl knappast sänka sig så lågt! Eller?
Kjell blev galen och tänker ta reda på vem det är. Han blir sällan arg....men när han blir det, då vill INGEN vara i närheten. Han blir nog argare än Lillemor t.o.m .
Måns berättade: -Mamma blev så arg en gång så TV:n gick sönder! Hahahahaha....då är man arg!!!

När Kjell får reda på vem det är så...Hoppsan...ojsan....gjorde det ont, Snorunge!!! Sorry!

Min blogg har ju också varit ansatt tidigare om man säger så. Suck! Jag trodde tanterna tjafsat färdigt om mig men så var det inte. Hur mycket liv har man om man måste älta detta år ut och år in? Men ett enda jävla ord till och jag lägger ut hela THE REAL STORY med bilder, videofilmer och allt. Jag har inte gått ut med vad som egentligen hände eftersom det skulle såra en människa oerhört att veta allt,  men OM, då ska sanningen fram iså fall. Inlägg och kommentarer är sparade, allt finns kvar. 
Videofilmerna är faktiskt lite roliga....hihi! Det var en kul kväll med en hel del sprit, skitprat och lite hockey! Bäst av allt var väl kanske att jag var nykter och filmade hela härligheten...hahahaha! 
Jag hoppas att jag slipper göra detta, men jag tar inte mer skit och lögner om mig nu. 
Jag har fått nog!  

Men till den allra största grejen med att ha blogg är alla dessa glada, roliga, vackra, lyckade och snälla människor som jag aldrig skulle ha träffat om det inte var för den.
Ha en trevlig helg alla!!!



Det pysslas och fejas i stugorna nu.

Lillemor har pimpat sitt vardagsrum, och här har det också nyss varit aktivitet på området. Anette vill börja röja hos sig....alla är sugna på att göra om, göra nytt.
Jag har mitt stora projekt kvar. Jag ska bara samla lite kraft till att ta tag i det. Just nu känns det FÖR stort, men det kommer....det kommer!

Tills dess så håller jag på med lite konstnärliga aktiviteter som att göra tavlor av tyg. Igår kväll så skulle jag göra en till av serietidningstyget, det blev lite spillbitar över när jag var klar med tavlorna till Jenny och mig. Det gick jättebra....hahahaha....NOT!


Jag tänkte inte på att det var en HÄFTPISTOL och inte en häftapparat jag hade. Skillnaden är ju att en häftpistol inte viker in piggarna utan skjuter rakt in i underlaget. Shit! Jag sköt fast tavlan i bordet....hehehehe! Kjell fick hjälpa mig att få bort alla häftklämmorna....de satt stenfast i bordet!!!

Det var längesedan jag gjorde en sån där Maria-fort-o-fel-grej nu.
Det har blivit bättre nu tycker jag. Ett tag så hände det något dagligen. Jag brukade köra på saker med bilen. Suck...lyktstolpar, vägmärken och häckar har jag kört in i. Cyklar och snowracers har jag kört över och mosat totalt.... Min x-make, mina barns far, lovade att när den dagen kommer som jag slutat köra in i saker så skulle jag få en röd Lamborghini. Nu har jag bevisat det tycker jag. Jag minns inte ens när jag senast körde på något.

Jag får nog ta mig ett snack med honom om detta. Ett löfte ska man ju håll!

Det skålar vi på x-maken.
 


Hej då på en stund!




Semestersvenskar.....hahaha!

På onsdagar går det ett program på 4:an som heter Semestersvenskar. Det handlar om ett gäng reseledare som servar gäster på ett hotell i Thailand.

Jag såg första avsnittet men tyckte det var så gördåligt!!!
En äckelgubbe som hette Leffe hade en bar och Little Gerard spelade kung i Thailand och skröt om hur tonåsrflickorna svimmade när han visade sig...för 100 år sedan!!!!
Ett pensionärspar gick runt en hel dag och letade efter en affär...osv osv.

Inget program för mig. Helt värdelöst!!! Men Kjell gillade det. Han har följt alla avsnitt.
Igår såg han på skiten igen. Plötsligt hörde jag hur han började gapa och hojta...hahahahaha! Han skrek av skratt.
Jag var ju tvungen att kolla vad det var som var så roligt.

Jag trodde inte det var sant att det fanns så in i ....korkade människor!!!!!

Ett par kommer ner till reseledaren och klagar på att de har beställt dubbelrum och undrar var det ANDRA rummet är?
-På biljetten står det dubbelrum men vi har bara fått ett rum!
Hahahahaha...vilka sköningar va?
Att reseledaren orkade hålla sig fattar jag inte! Men han förklarade lugnt att det heter så när man får ett rum för två personer.
Paret fortsatte att tjöta: -Det borde heta dubbelsäng och inte dubbelrum iså fall!
De hade barn med sig och hade tänkt att få sova i eget rum...hahahaha..loser!

I fortsättningen kommer jag att sitta som kletad framför tv:n på onsdagar. Jag får väl gå ut och röka när den där äckel-leffe är i bild då. Han är verkligen min bild av hur en "ensam-man-åker-till-Thailand" ser ut. Vilken slisk!!! Hu...


När man tittar på detta program så blir man ännu mer övertygad om att inte åka till Thailand. jag hade denna inställning till resmålet innan vi åkte dit, samma inställning när jag kom hem också. 
Man kan ju undra varför jag åkte då...hahahaha! Jo, jag gör ALLT för min make!!! Och man ska testa allt.....!

Nu har jag testat Thailand...bin there, done that, I got the t-shirt!  


Lite efter....

Jag har suttit och kollat lite youtube och helt plötsligt upptäckt 2 saker:

1. John Lennon är bra.
2. Elvis är snygg.

Vilka världssensationer!!!!!!! Konstigt att ingen har berättat det för mig???!!! Eller har jag hört detta men inte brytt mig om det?

Ja, jag vet inte. Jag har väl gillat Beatles lite så där...men inte funnit själva grejen med dom. Men hela grejen med dom är John och Paul. Men framförallt Lennon! Jag måste till stan och köpa lite skivor NUUUU.....

Sen till sensationsupptäckt 2.

Fan vad snygg han var!!!! Jag har aldrig sett det förut!!! Jag missade hela grejen när han levde....och inte förän nu 32 år efter hans död kommer jag på detta. Lite retard-varning på mig va...hahahaha! Jag var 15 år när Elvis dog, och var kär i en helt annan gosse då...! Dessutom var jag hårdrockare/punkare och dansbandsdiggare i smyg. Inte kunde man gilla Elvis då!!! Inte ens tycka att han var snygg. Men det får jag tycka nu....värsta hunken ju!!!

På en del bilder i denna youtubevideo är han ju bara sååå råsexig!!!!

Så....nu ska jag till stan och köpa Lennons skivor och alla planscher som finns på Elvis.

Bättre sent än aldrig!!! Harä!




Nattgrubbel och dagens dilemma!

Jag har ju inte sovit alls inatt som sagt, men i morse nickade jag till och rasade rakt ner i tangentbordet. Ett litet märke vid näsroten fick jag...hehehe...snyggt!

Sen när jag pratade med Lillemor så måste jag ha somnat. Jag har ingen aning om att vi sagt hej då.......när jag vaknade så hade jag telefonluren i handen....



Jo, jag har grönna lite i natt då!!! Hur skulle ni välja?
 
Alt  1
Några av fjolårets myggbett


+



ELLER

ALT. 2
Sex in the city liv utan min trädgård, klåda, ärr, infektioner och inflammationer.


+




Det blir alltid värre framåt natta....

......och jag kan hålla mig ifrån att skratta!
Det är omöjligt att sova med mina rastlösa ben,
jag tror det är lättare att krama vatten ur en sten.
Töntigt att sitta här och försöka rimma,
när hela hjärnan är full utav dimma.
Nu vet jag inte hur jag med detta ska kunna stoppa,
lika lite som jag vet hur mina ben ska sluta hoppa.
Det här blev ju sämre än mina julpaket,
där rimmen mest låter som rekti dret.
Men oj då vad jag blev djup och fin,
och ändå har jag inte druckit nåt vin.

Meeen åååe...det gick inte att få till något slut på mitt högklassiga rimmande.
Jo vänta....jag avslutar med tack och hej,
leverpastej!
Bert Ljungs favvouttryck.

Men visst var min dikt vacker hehe!

Jaha, och nu då? Vad ska man hitta på? Jag är trött så in i benmärgen men det går ju inte att sova om man måste stå upp. Det testade jag ju på väg hem från Thailand, med väldigt klen utdelning. Den resan var nog den värsta jag gjort.
Hem från Sydafrika var heller ingen höjdare förstås. Den resan tog 18 timmar med ett flygbyte i Frankfurt. Då visste jag inte att jag hade restles legs, benen hoppade och jag trodde jag höll på att bli tokig. Det hade kanske varit enklare att hantera? Det ligger ju inte så långt från hur jag är i vanliga fall...hihihi! Att benen hoppar och far av sig själv är nog värre. Guuud vad jag tjötar om sömn och ryck i benen! Jag ska ge mig med det nu. Det är ju så tråkigt!!!!

Jag kan töla lite om Sydafrika då istället. Nä, det ska jag inte. Bilderna får tala för sig själv.
Jag kan bara säga att OM ni har möjlighet så åk dit! Det är ett otoligt land! Naturen är ENORM! Godahoppsudden, där vilda Atlanten möter  den stilla Indiska oceanen. Kapstaden som var en så otroligt vacker stad med en underbar utsikt uppifrån Table mountain. Kustvägen runt hela södra Sydafrikas kust. Alla vingårdar som man provade en massa viner och givetvis köpte med sig hem. Mitt absoluta favorit-vin-land. Johannesburg. Stränderna. Kåkstäderna.
Hotellen med såå hög standrad. Fruktfrukost varje dag.
Bäst av allt var de vilda djuren. I 3 dygn bilade vi runt i Krugerparken och övernattade i inhägnade områden inne i naturreservatet. Vi såg 4 av the big five. Det vara bara leoparden som vi missade. Vi var där i början av juni, mitt i vintern alltså. Det är bästa tiden om man vill se djuren lättare, vegetationen är inte så tät då.

Billigt land att äta och bo i. Mycket god mat, Hypermoderna shoppingcentra.

Baksidorna i detta land är  fattigdom, AIDS, hög kriminalitet. Lång flygresa, men nu kan man åka charter dit. Jag vet inte om det är någon mellanlandning då. Apartheid.

Jaha, där sa jag en hel massa fastän bilderna skulle få tala för sig själv.




Knepig dag.

Jag har inte hunnit längre än till lunchen idag. Jag sov ju till halv tolv!
När jag väl vaknade till ur min dvala så var jag full av energi. Lite damp-varninghar det nog varit på mig idag. 
Först så fick jag ta ett röj i köket. Kjell han bara drog ifrån allt han....suck!
Menade han att JAG skulle ta vara på skiten? JAG? Jag är ju sjuk! Jag orkade ju nästan inte shoppa ens igår...hahahahaha! 
Ja ja...jag tog väl tag i röran då!  Men hur tänkte karleländet när han lämnade köket så här?



Sen fick jag flytta lampan jag köpte igår. Den dominerade hela rummet när den hängde över bordet. Jag flyttade den till hörnet vid tv:n istället. Där kunde jag t.o.m koppla in lite belysning i lampan...hehehe!
Vi har inget utag för taklampor i vardagsrummet, men med en diodslinga som jag drog till ett vanligt väggutag så fick jag en perfekt ljuskälla i det mörka hörnet. Perfekt!!! Och dessutom kunde jag ju ha den söta takkronan kvar, den jag köpte förra veckan ni vet.


Efter det så gjorde jag två tavlor av tyget som jag köpte igår.
Det var svart-vitt tyg från början men jag målade läppar med nagellack och lite andra detaljer med allmogefärg. De blev riktigt läckra. En ska jag ge bort och den andra hängde jag upp ovanför sekretären.



Nu ska jag gå och fixa lunch, kl. 22.10. Stekta kantareller med makaroner och ost. Jäklar så gott! När inte Kjell är hemma så kan jag ju äta vad som helst, men om han hade varit här så skulle han nog ha rynkat på näsan. Men tror ni att jag skulle ha lagat något annat till honom iså fall? 

Hahahahaha...näää, såklart INTE...hehehehe!  

Kjell ska på kurs!

Jag har hittat en kurs som jag anmält Kjell till.

Han kommer att vara borta hela nästa vecka, sen får jag hem en ny och mycket annorlunda karl, hoppas jag.


Hoppas också att han blir glad över en veckas extra semester. De kommer säkert att få det trevligt, grabbarna grus. Sådana här kurser kan vara väldigt intressanta. Olika åldrar och olika bakgrunder blandas och de delar med sig av sina erfarenheter och färdigheter.



Kursdag 1

Fm
Vad man gör med fulla soppåsar?

Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Em
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp

Kursdag 2

Fm
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar

Em
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kursdag 3

Fm
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum


Em

Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband

Kursdag 4

Fm
Våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.

Em
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator

Kursdag 5

Heldag
Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel

Kursdag 6 och 7

2 Dagar p.g.a svårighetsgraden.
Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.

Någon mer som ska skicka med sin gubbe? Det fanns några återbudsplatser. Två fruar har fått avboka för att deras män helt plötsligt försvunnit. I båda fallen har deras män hämtat in posten, öppnat ett brev med kursplanen i och sen har ingen sett dom efter det.
Är inte DET märkligt och kusligt???? Vilket sammanträffande!!!

 

Här kommer de att få det trevligt tillsammans med nunnorna på Vadstena kloster, där kursen hålls.

När han kommer hem så ska han lyda minsta viskning från mig. Säger jag HOPPA så ska han hoppa! Det är liksom examensprovet. Här får ni en bild från förra kursens avslutning! Visst är de duktiga??!!

Wassup

Har det hänt något i världen? Jag har sovit så jag har missat en hel del känns det som. Vilken underlig känsla!? Jag har sovit som en tonåring......ca 12 timmar sammanlagt sedan igår! Jag fattar ingenting!!!!

Jodå, det har hänt grejer sedan jag somnade. På Web-tv kan man följa en riksdagsdebatt om hur uselt det fungerar på försäkringskassan. Stackars folk som jobbar där. De som är KUNNIGA på stället, flyr därifrån och söker nya jobb.
I morgon är det en ny debatt, då handlar det om de nya sjukreglerna.

Härligt!!!! ÄNTLIGEN!!!


Något mer?
Är det någon som vet om Silvio Berlusconi fortfarande lever? Har de slagit ihjäl idioten än?

Hörde ni vad fanskapet sa häromdagen när två tjejer blivit våldtagna i Rom:
- Våldtäkter går inte att stoppa. Vi skulle behöva lika många poliser som vackra flickor i Italien, och det tror jag aldrig att vi uppnår.
Men IDIOT....då är det ju fritt fram att våldta då!!! När inte ens ett lands premiärminister tar det på allvar, då är det jävligt illa!!!


Mera nytt?
GPS:erna har inte blivit bättre i alla fall.....hahahahaha!
Vilket jubelpucko, hon som skulle till Sälen...hahahaha!
Får man bli så förbaskat korkad?
Den kvinnliga turisten var på väg till Sälenfjällen. För att hitta dit använde hon en gps - som ledde henne ut på en skoterled. Kvinnan körde i elva kilometer innan hon fastnade i snön och tvingades larma bilbärgare.
Hahahahaha....på en skoterled! ? ! ? Hur tänkte hon?
-Ojdå, hoppsan...det har visst inte varit några turister alls på väg upp till Sälen, före mig....bara de som har skoter.

Hm...jag har nog inte missat så mycket kanske.

Nu känner jag mig i alla fall fit for fight igen. Nu ska jag ta tag i röran efter helgen. Igår åkte jag ju ifrån allt, men vad gör det. det är ju bara jag och katterna som vadar fram i skräp, lort och misär. Kjell kommer inte hem idag heller. Han är i Stockholm över dagen och kommer hem sent. Lika bra att han stannar kvar i stan då också. 
Detta måste vara den allra bästa formen av ett äktenskap. Gifta,  sammanboende ibland och särbo ibland. Det är toppenbra ju!!! Fan va gött det är att vara ifred ibland!!! Men ska han fortsätta att kasta skit på mig på sin töntiga blogg så får han nog hålla sig i stan för alltid...hahaha! Vilken kaxig jäkel han är där. Tanterna på nogg skulle bara veta vilken mes och loser han är i verkligheten...hahahaha!

Har ni sett hans fotoalbum...hahahaha! Han har lagt ut en bild där han tror han är en tuffing. Han åkte fallskärm efter en båt när vi var i Indien....men ska hela sanningen fram så var det en till med under samma skärm....en ledare som höll i honom...hahahahahahahahahaha!!! DEN bilden har han inte lagt ut, MEN DET GÖR JAG!!!!! 
Varsågoda!

Vad tuff han är min Konnykorv!

Han tar i så han nästan spricker där på sin blogg. Lika mycket som han tar i när han sitter på toa!!! Han är ju så tuff och HÅRD (i magen)!!!!
Kjell på toa!
 


Grattis faster Margareta!!!!

Idag fyller min faster år. Ålder oviktig men ligger mellan 50 och 65 någonstans. Hurra för en go faster! Massor av blommor och hjärtan till dig!

Kram från Mia ôpp i gårn.



***************************************************************************

Nytt ämne: 

Vad är det som händer med mig?

I helgen sov jag kanske 15 timmar sammanlagt. Igår var jag så trött så jag höll på att somna flera gånger i Lillemors soffa. Jag somnade bara en gång på väg hem från henne, men det är ju illa nog. Som tur var så hände inget.....den här gången heller.
Väl hemma så skulle jag se på tv och slappa och somnade i soffan!
Helt plötsligt bara händer det!!!!!
Jag sover!!!!
Jag har sovit som en stock och har fortfarande svårt att hålla ögonen öppna. Vad är DETTA för underligheter???

**************************************************************************


Nytt ämne igen:

Här får du Jenny. Jag hittade en bra och användbar ordlista till dig. Det är ju viktigt att barnen lär sig korrekt betydelse av orden. Det kan kanske vara lite förvirrande för dem när du pratar svenska med dem.

Allemanstrudelutt ( norsk schlager )

Arabmelk ( olja )

Bankepyjamas ( kostym )

Bladesamling ( bok ) 
Blötebytta ( badkar )

Djungelkiosk ( Blomsteraffär )

Det lille ruklet på åkern ( lilla huset på prärien )

Etagepjäxor ( Platåskor )

Fjordknallert ( motorbåt )

Gluttarna på Karl Johan ( Spanarna på Hill Street )

Gryningsulster ( morgonrock )

Kadavermos ( köttfärs )

Karbongutter ( tvillingar )

Klumpeputt ( Kulstötning )

Kokohytten ( gökboet )

Luske-Ola ( Spion )

Lysepinne ( stearinljus )

Mullvadsbuss ( tunnelbana )

Ola kempeskank ( Jan långben )

Skuttefodral ( tråningsoverall )

Slummerstrut ( sovsäck )

Slurpeslang ( sugrör )

Snurreplatte ( grammofonskiva )

Stavangerägg ( fiskbullar ) 

Traskesnakker ( walkie-talkie )

Trynestift ( läppstift )

Vaskenalle ( tvättbjörn )

Veck med pusta ( borta med vinden )

Ängsbiljard ( golf )

***************************************************************************
Nä, jag ger upp! Jag orkar inte sitta här. Jag har somnat två gånger under tiden som jag skrivit detta.
Jag går och lägger mig! God natt!


Kul och välbehövlig dag!

Jo Vivan, jag önskar det vore en vana. Nu var det nästan så. Jag kollade på bonde-bröllopet och virkade, somnade i soffan och vaknade nu. Inte trodde du väl att jag bloggade med den där Konny? Nä, det kan jag tala om att det kommer jag ALDRIG att göra!!! Han är ju galen!!!!! Och alla kärringar på nogg ockå. Hur i hela friden kan han ha fått nästan 100 besökare första dagen han bloggar???? En stackars ömklig karl som är rädd för sin rara fru.....Ynkligt!!!

Liten resumé av denna dag. En stenkul dag med Lillemor. Det är verkligen de små sakerna i livet som är de roligaste! Vi behöver inte mycket för att roa oss..hahahaha! En snöhög, en affär, roliga hattar och så vi!


Anette: Nu har jag och Lillemor bestämt oss för vilken färg du ska ha i köket.
Måla väggen blyertsgrå och köp gardiner och div prylar i skarpt limegrönt. Så fräscht!


Lillemor slog på stort och handlade ett helt nytt vardagsrum, rosa-vitt-svart blir det nu.
Jag hittade också lite käcka prylar.....två vita minkpälskuddar, 2 ljuslyktor i fattigmanssilver, en orkidékvist och ljuvliga rosenservetter som kommer att passa så bra till decoupage.........



I denna affären hade de sååå mycket fint!!!

Längst bak i bild skymtar en häxa med kvast.......

......och där blev jag förälskad!!!! Jag kunde bara inte låta bli!!!!
Lampan SKREK...ta med mig hem Maria!!! Ta med mig!!!

Maria like!!!!


Ja det var en givande och rolig dag, men så slut jag är!!!! Ryggen har gått av, så nu har jag stagat upp den med ett kvastskaft, annars skulle ryggen braka ihop i en hög på golvet.

Nu ska jag stupa i säng! Jag är dödstrött!!! Go´natt!


På torget i Säffle.




Ur led är tiden!

Nu finns det all anledning att oroa sig för oss här ute i Stubberudshaget. INGET är normalt här längre!!!
*Jag har sovit ca 10 timmar det senaste dygnet. Varför?
* Kjell bloggar. Varför?
* Jag sitter just nu och upprepar i mina tankar: Durch für gegen ohne um.......Durch für gegen ohne um.........och kan INTE få stopp på det. Varför?

VAD får min hjärna att sitta och rabla tyska prepositioner som styr ackusativ mitt i natten???
Varför inte de som styr dativobjekt istället???? Aus-außer-bei-mit-nach-seit-von-zu......! Varför?!!

Kanske för att vi diskuterade drottningens fruktansvärt dåliga svenska. Öh...hur dumt lät inte det nu då....hahahaha! Varför sitter jag och Kjell och diskuterar hur Silvias svenska låter?????
Detta kanske är allvarligare än ni tror!



Jaha ja...och nu kom Kjell nerför trappan. Dags för natt-pinkningen! Han vinkar till mig! Varför?
En del frågor har jag faktiskt svar på. I detta fall så beror det på att han är för trött för att säga hej, så han vinkar istället.

Ja, ni fattar va.....lite weird...eller hur?

En möjlig förklaring till varför jag beter mig så underligt kan ju vara att jag haft så förbannat ont i kroppen en längre tid nu. Fibromyalgi-värken sitter ju inte i musklerna utan är ett fekommando i hjärnan. Hjärnan har alltså jobbat som en tok med att skicka ut falska smärtsignaler till alla muskler och leder. Sen på det som extra belastning så skickar ryggskottet SANNA smärtsignaler till hjärnan! Inte konstigt då kanske att den fått totalfnatt nu?!!!

Men hur förklarar man Kjells beteende...hahahaha? Han är ju minst lika knepig som jag...hahaha! Den stollen är hur kaxig som helst på sin blogg...........på en fråga under fliken "Om mig", har han svarat:
Vad kan man leva utan? Svar: Min fru.    http://www.nogg.se/about.asp?idHomepage=95355
Att han vågar???!!!! Han är ju inte klok!!! Nä...jag tror jag ska gå upp och ta honom ett redigt tag för det nu!!!



Den slöaste dagen ever!

Frukost:
 

Resten av dagen:




Nu är det kvällen så man får väl gå och lägga sig. Gud så trista vi varit i detta hus idag.
När till och med skidskyttet verkade spännande då har man TRÅKIGT!!!!!!

Jag måste pigga upp mig själv med lite bilder, jag dör tråkdöden annars!!!!








Ja, roligare än så här blev det inte...jag går och lägger mig. God natt alla!

Mia och Klara

****Glöm inte Mia och Klara kl 20.00 på kanal 1.****



Känn på den du Konnykorv!!!

Aftonbladet idag:
- De skulle fira att de hade blivit sams, säger Yngve Hansson, vakthavande polisbefäl i Luleå.

Festligheterna inleddes i mannens bostad i Luleå i går. De drack och det skålades, men de glada minerna varade inte länge.

- Mannen hade köpt underkläder till kvinnan som hon inte tyckte om, så dem klippte hon sönder, säger Yngve Hansson.

När det sedan blev dags för mat var stämningen redan förpestad. Och helgmiddagen som den 39-årige mannen lagat föll inte hans 47-åriga särbo i smaken.

- Den skulle han slänga. Men i samma veva som han står där lutad över slasken tar kvinnan en kniv och sticker i hans rygg.

Så kan det gå du, Konnykorvsmet!!!! Passa dig säger jag bara!!!

(ja, ni har väl hört om Kjells senaste bravader va? www.nogg.se/konnykorv )

Tillbaka till Luleåparet.
Det är livsfarligt att köpa underkläder åt sina fruar/sambos! Jag har detta ämne uppe tidigare men det kan inte nämnas för ofta!!! Underkläder köper man själv!!! Utom Pyrobritt som har en man som klarar sånt. Men alla andra: Lägg ner!!! Det funkar inte med de sexiga röda små snörena som ni vill se oss i.
Hederliga präktiga Sloggi midi ska det vara. Eller ännu hellre ett par goa boxerkallingar i ren bomull, med eller utan gylf...det är ok vilket som!!!

 
        Om Yrvette själv får välja.                              Om "konnykorv" får välja.

Ja herregud!!!! Konnykorv...det var det dummaste jag hört!!!

Nä nu jävlar!!!

Datorn har varit upptagen hela morgonen. Kjell har suttit här och läst aftonbladet.....TRODDE JAG!!!!!

Men nej...han har grejat på egen hand!!! Vilken jäkel!!! Kolla själva!

www.nogg.se/konnykorv

Han är inte så smart den grabben när det gäller datorer. Lämnar man adressen kvar i menyn så kollar jag naturligtvis vad det är för något!!!!!! DUM-KJELL!!!

Tack för den fina bilden Kjell!!! Här får du av mig! 
 

May I introduce Maja the kitten.

Nu äntligen är Maja hos sin mamma. Det har varit en lång väntan, ända sedan julafton när Jenny fick en kattunge i julklapp av Stefan. Jenny är SÅÅÅÅ mallig! Jag förstår henne för Maja är världens sötaste lilla kattunge. Hälften Norsk skogskatt och hälften Svensk bondkatt.

Här kommer en video med den lilla prinsessan.
Pappa Stefan har naturligtvis skrivit text och musik till filmen.






Idag har det mest varit kattmys, men lite annat har vi hunnit också. 



Två snölyktor blev det i alla fall.


Jotack skapligt!

Om ni undrar hur det är idag?
Men det gör ni nog inte egentligen...hehehe! Det är liksom en sån där grej som man bara frågar utan att egentligen vilja få ett ärligt svar, eller hur?
- Hej, kul att se dig...hur är det?
Hur många av er tror och förväntar sig ett annat svar än detta:
-Jorå...det är bra. Själv då?
Hur många av er skulle bli förvånade om ni skulle få en fullständig hälsorapport, fullständig uppgradering av den tillfrågades psykiska tillstånd och privatliv??????

JAG skulle bli det i alla fall! Jag skulle inte ens vilja veta "hur det är" men ändå frågar jag. Inte fasen vill jag stå där i evigheter och lyssna på någons bekymmer. Någon som jag knappt känner men ÄNDÅ säger "Hur är det" till.

Jag har testat en gång och svarat ärligt:
- Hej, kul att se dig...hur är det?
-Det är helt åt helvete med allting! Själv då?
Och fått detta till svar:
-Jorå....det är ok!  Vi kan väl ta en fika någon dag...jag måste rusa nu...hej så länge, sköt om dig!
Faen vad dom bryr sig då!!!
-Javisst....om jag fortfarande lever då?
-Hahahaha...ja just det!
-Mmm...fuck you.....
mumlar yrvette då.


Men ni undrar förstås på riktigt hur det är med min rygg...hahaha! F**k You...det gör ni inte alls det....hahahaha! Men jag svarar ändå! -Jorå...det är mycket bättre!  Kjell också...eller lite bättre i alla fall. Vi stretchade ut våra onda ryggar förut, så nu är vi lite rörligare.


Jenny, Stefan och William har varit här, men åkt igen. De skulle åka och hämta mitt nya lilla söta barnbarn, Maja.
En liten liten söt kattflicka som ska flytta med dom till Norge.

Jag sitter här och längtar efter henne nu, de kommer hit sen och sover över tills imorgon. Då får jag ha två mysungar här, William och Maja.  Men inte tusan ska hon väl behöva heta Maja! Maja är ju ett kattnamn...Maja Gräddnos, så tôrrt! Nej, hon ska heta Kerstin! Så det så!!!

Jag kommer garanterat ut med bilder på Kerstin lite senare. Vi ses då!


Detta är INTE Kerstin, men nästan så ser hon ut...tror jag.








Jämlikhet.

Jag och Kjell har äkenskapstycke. Vi blir mer och mer lika. Jag har ju haft ryggskott/diskbråck/ischias i drygt en vecka nu. Gissa vad som hände idag då?
Jo, Kjell ringde och berättade att han knappt kan gå för han har fått ischias!!!!
Två rörelsehindrade gamlingar som inte kan gå! Hur i helsicke ska det gå när vi blir gamla????

Eller, det kanske inte är äktenskapstycke? Det är ju så att man växer ihop eller isär i ett förhållande. Vilket är detta då? Ihop eller isär?
Magarna växer och på så sätt växer vi ju isär, det blir ju lite större avstånd mellan oss om man skulle få för sig att kramas. Men likheterna blir bara fler och fler: Kjell har sömnapné......och då får jag också det. Tänk så mysigt det kommer att vara sen när vi har varsin snarkmaskin. Så romantiskt det kommer att bli när vi trasslar ihop slangarna och inte kommer loss från varandra. Suck!!!
Just nu har vi ischias båda två som sagt. Tack och lov så har inte Kjell fått fibromyalgi! Han skulle inte överleva den sjukdomen, inte en chans!!!! Restless legs vore iofs ännu jävligare att få för honom. Då skulle han ju få STÅ och titta på sin älskade TV. Det får nog vara nog med likheter nu tycker jag. 


Det strävsamma gamla paret.

Ja ni skulle se oss när vi försöker förflytta oss. Herregud vilken syn! Det ser ut som om vi  har "drete på ôss" !

Förresten, det kanske inte ÄR äktensskapstycke. Det kanske bara är så att vi är så otroligt jämlika!
Same same....ni vet!
Tja...så kan det vara förstås. Vi tycker ju båda att det ska vara rättvisa mellan könen. Men LIKHET mellan könen kan jag ju inte säga att det är i denna familj.
Jag ger er här två snabba beskrivningar av Kjell och mig. Ni får själva gissa vem som är 1 och 2.

1. Kastar sina käder på golvet i högar ÖVERALLT. Ställer soppåsen utanför dörren så att fåglarna pickar sönder den och det blir matrester över hela gården. Stänger aldrig toalettdörren efter sig. Har jobbat som bilmekaniker. Kört rally. Biter på naglarna och snyter sig i näven.

2. Hänger upp sina snyggt ihopvikta kläder på en stol. Stryker alla sina kläder. Tar en evighet på sig i badrummet på morgonen, håret ska fixas och sprayas m.m m.m. Har jobbat i charken på Konsum. Har spelat curling och badminton. Filar naglarna och har ALLTID en näsduk i fickan. 

Ja det var ju inte så svårt att se vem som är vem. Manligt och kvinnligt beteende är ganska lätt att hålla isär. 
Det där med att jag biter på naglarna spelar ju ingen roll, jag har ju två väninnor som är nagelteknologer och Kjell och hans petande med håret kommer att lösa sig av sig själv. Han blir mer och mer tunnhårig.

Kvinnligt - Manligt? Same same - but different! 



Ha det gott idag alla. Mys och pys med varandra.
Det ska jag göra....med William. Min goseunge kommer hit idag. 




 

GE MIG!!!!!!!

Efter förra inläggets förnedring och besvikelse, drar jag mig nu tillbaka och slickar mina sår.
Nej, någon författare blir jag nog aldrig!
Jag lägger ut en film här istället. Detta är ialla fall sånt som jag begriper mig på! 
Då blir detta en äkta, sann och ärlig blogg, direkt från Yrvettes hjärta, om det jag brinner mest för!!!
Jag älskar hästar och vad gör man inte för dem???

Jag tar hälja nu! Häng med på en ridtur tjejer!!!

***ett litet tillägg***
Han som kommer in 1.44 minuter in i filmen, är MIN!!!


Stol no1, kanske?

Jag har blivit litterär. Men ni kan fortfarande dua mig, det är ok att säga NI också förstås. Men detta ska inte få stiga mig åt huvudet har jag bestämt.


I november förra året blev ju stol nr 1 ledig i Svenska akademien. Jag förväntar mig nästan att den stolen nu kommer att bli min.
Stol nr 1   Fv. Riksmarskalken Sten Rudholm, f. 27.4.1918 (invald 1977)
              (avled den 29 november 2008)

Jodå, jag är numera en av de stora i Sveriges litterära elit. Kanske inte jättestor än, men jag ska BLI stor!!!!!
Jag fick ett mail med en inbjudan att joina, förlåt, bli medlem i Skrivkonst. Äntligen har någon upptäckt mig och mitt fantastiska språk...hahahah..äh.
Nu måste jag visa vad jag kan och inte sitta här och stamma med pekfingrarna så att det blir en massa !!!!! och ....... hela tiden. Hahahaha...öh? skriver man heller inte.
Nu är det ett kåräkt och gramatiskt rektit språk som gäler.

Nåja......vi får väl se hur det blir med det där, men kul var det i alla fall att de hörde av sig. Jag gick såklart med direkt. Jag skrev i mitt svarsmail att de kanske får vänta ett litet tag innan första romanen kommer. Jag tror de förstår.

Jag kommer att få ändra mycket här på bloggen. Det duger inte att sitta här och gapa och skrika "getkuk" rakt ut när man blir förbannad!
Hur svär en litterär människa???

- Nu blev jag oerhört upprörd.
- Nedrans.
- Antitheus (latin)
- Bellua (latin)

Jobbigt! Det ger liksom ingen stuns åt ilskan att försiktigt och lite fiiint säga:
  - Bellua på dig din antitheus!


Den 26/9 ska jag i alla fall ha fått ur mig en bok. Då firar Bokmässan 25 årsjubileum. Då ska jag vara med i en egen monter och signera böcker så att fingrarna blöder!
Jag ska genast börja fundera på vad den ska heta....hm...något spanskt måste det vara.... Spanien, ett av Europas stora kulturländer, står i fokus 2009......i den litterära världen alltså.

Något typiskt spanskt...?

~Varför skiter spanska åsnor cigaretter~

eller...

~No me jodas!~

Ja, något i den stilen kanske.
Nej...nu har jag det....

~TJURFÄKTNING ÄR FÖR LOSERS~


Nu kan jag tyvärr inte avvara mer av min dyrbara litterära tid. Jag måste författa nu.

Trevligt att råkas! Vänliga hälsningar Yrvette.

*******************************************************
Offentlig förnedring!!!

Det var av misstag jag fick det där mailet!!!
Det var till någon annan jävla Maria Flodhäst!!!
Jag som trodde.........suck!
Här kommer svarsmailet på min anmälan:
Ha-ha-ha!
Är det DU som är DEN Maria Flodqvist?  En tidigare medlem i förra forumet (Vitaforum) hette också Maria Flodqvist (eller var det Flodgren-berg-hed.....???) Jag fick för mig att det var hon

Aldrig får man vara glad!!!!







Gilla läget!

Lite bättre i ryggen idag, med betoning på lite, men dock bättre. Jag har i alla fall orkat göra något.
Jag var inne på Lojjans blogg och såg hennes desperation över hur fel det blev med hennes nya lampa. Och som den snälla svärmor jag är så var jag ju tvungen att rycka in och fixa det. Jjag kan inte låta bli, så det är inte BARA av godhet..hehehe. Detta var de andra lampskärmen hon köpt och den blev också fel.
Den var för stor.                                                  Jag köpte den här istället.
     

Den andra lampskärmen passade på en golvlampa.                                    Ny blomgrupp
 

Ja, jag fick köpa nya blommor också....de har inte fattat att man kan vattna dem tydligen.

Så här fin var bonsaien som jag köpte till dem en annan gång. Den fick jag med mig hem. Tack tack!!!



Jag var nyss inne på hennes blogg och såg att hon skrivit en likadan blogg som jag men ur en annan synvinkel.
Tänk så olika man uppfattar saker...hehehehe! Jag fattar inte vad hon menar när hon skriver "ska alltid lägga sig i" ? JAG? Hrmf....så länge ingen tar tag i saker och ting, så måste ju jag göra det!!!!
Det är bara att gilla läget Lojjan!!!! Du har fått din svärmor för dina synder!!!

Jag måste erkänna att jag syndat idag. En oförlåtlig synd! Ett illdåd!!!!
Jag gick inte hela slingan genom IKEA, jag fuskade och gick in från kassorna, MOT den rätta vägen! Och inte bara det, jag gick bara från kassorna till lampavdelningen! Förlåt!!!!
Ändå tog det lika lång tid som om jag hade gått hela varvet.
Jag var faktiskt inte helt säker på att jag skulle orka gå tillbaka till kassan från lampavdelningen! Helvete vad ryggen värkte!!!! Men det var det värt. Jag fick ju se folk och shoppa lite.
Ja, jag köpte väl en liten sak till mig också. 2 små spotlights som jag satte bakom soffan.
Det blev väl lite mysigt?


Efter IKEA och Lojjan, så åkte jag till min sjuke make och kollade läget. Han mådde lite bättre i alla fall. Han skulle t.o.m jobba imorgon, så då får han väl komma hem till helgen då....fniss.....stackars karl, vilken empati och kärlek jag visar va??? Men så är det nuförtiden, om man ska vara gift med mig. Han har fått sin fru för sina synder.
Det är bara att gilla läget!!!

JAG gillar läget!!! Jag börjar bli som en sån där gammal kärring som säger och gör som hon vill, utan att någon blir speciellt arg. En sån som hytter med käppen men bara får leenden tillbaka för att hon är så skröplig och ser så gullig ut när hon domderar och går på...hahahaha!
-Äsch, hon är ju gammal och sjuk....vi låter henne hållas.

Jorasatt, jag gillar läget!!! God natt med morgon på er!

Sporty-Yrvette

Klockan tre är det en dokumentär på kanal 1, om Stefan Holm, vår lokala stolthet. Pappa Johnny har en massa privata klipp som han visar. Det ska jag faktiskt  ta och se. 

Sen efter det så är det konståkning. Jag ville bara slå ett slag för en helt ok sport som inte är så macho, och därför får de som tränar det, de allra sämsta träningstiderna i ishallen. Före klockan 8.00 på morgonen och efter klockan 22.00 på kvällen. 
Men nu gjorde en ryska en "Bröstkupp" på isdansen igår, kanske kanske kan de nu få lite humanare istider!!!!! Kanske i direkt anslutning till elitlagets träningstider.....eller strax innan en match???? 



Innan tv-sporten drar igång så ska jag fixa lite käk och sen ta in min mysis-katta. Hon är min bästa tv-kompis! Hon gillar alla program som jag gillar! Vi myser i samma filt. Jag kurar under den och hon ligger och puppar på knottrorna på den.
Min sammetsmjuka lilla angoratuss.......mysigaste katten ever!



Till och med Magnus älskar henne! Han har aldrig varit så här gullig förut. Nu pussas han och tvättar lilla M-eli som om hon vore hans baby! Gulliga tuffingen Magnus! Vad vore livet utan mina djur???


Dags att börja jobba igen!

Att gå här och dra dag ut och dag in gör ju ingen människa glad. Jag ska säga upp mig på Förbannelsekassan och söka jobb istället. Jag räknar GIVETVIS med att få jobbet. Vem kan detta bättre än jag???  Jag har ju ägnat mig åt detta i två år nu, jag behöver ingen introduktionskurs precis. Bara snygga till engelskan lite...batt dätt vill nått bi så diffikôllt.... 

Jag ska sitta på en ö mitt i Stora barriärrevet och ta foton och videofilma allt vackert, allt jag upptäcker, allt som ön har att erbjuda och sen BLOGGA OM DET....!!!.

Tourism Queensland is seeking applicants for the best job in the world!
The role of Island Caretaker is a six-month contract, based on luxurious Hamilton Island in the Great Barrier

Reef.
It's a live-in position with flexible working hours and key responsibilities include

exploring the islands of the Great Barrier Reef to discover what the area has to offer.

You'll be required to report back on your adventures to Tourism Queensland

headquarters in Brisbane (and the rest of the world) via weekly blogs, photo diary, video

updates and ongoing media interviews. On offer is a unique opportunity to help promote

the wondrous Islands of the Great Barrier Reef.
Other duties may include (but are not limited to)

Feed the fish - There are over 1,500 species of fish living in the Great Barrier Reef. Don'tworry - you won't need to feed them all.Clean the pool - The pool has an automatic filter, but if you happen to see a stray leaf

floating on the surface it's a great excuse to dive in and enjoy a few laps.Collect the mail - During your explorations, why not join the aerial postal service for a

day? It's a great opportunity to get a bird's eye view of the reef and islands.

Living above the Great Barrier Reef is a pretty unique benefit, but the successful

candidate will also be paid a salary package of AUD $150,000 for the six-month contract.

You'll receive return airfares from your nearest capital city (in your home country),

accommodation and transport on Hamilton Island, travel insurance for the contract period,

computer, internet, digital video and stills cameras access, plus travel to a number of the

other Islands of the Great Barrier Reef. The six-month contract commences 1st July

2009.

 807 795:-  i lönekuvertet när man åker hem igen.....om man nu gör det. Jag kanske stannar!!??  

Jag gjorde ett litet bildspel om mitt nya liv.
Mycket slit å släp blir det ju...men jag ska försöka hålla ut.

 


En seriös blogg för en gång skull

Nu har det varit en massa pladder här de sista dagarna. Kanske för att jag är lite schleten å tomkörd, men nu blir det en seriös blogg.

Först en forskarrapport:
Kvinnor som sover fem timmar eller mindre löper större risk för övervikt. Här visade sig risken vara tre gånger så hög för att gå upp 15 kg eller mer

Forskarna visade att skillnader i motion och kost inte orsakade problemen. Istället var det just bristen på sömn som gav övervikten.

Tvärtom visade forskarna vid Case Western Reserve University att de kvinnor som kroniskt hade dålig sömn åt mindre än övriga

Det är sedan tidigare känt att brist på sömn får kroppen att tillverka mer av stresshormonet kortison. Kortison har bl.a. den effekten att kroppen gärna vill lagra fett istället för att förbränna det.

Jag sover 2-3 timmar/dygn. Är det konstigt att jag är en mullabulla då?

Huuuu.....jag ser ut som en lastbilschaufför!!!!!!


Men nu så ska jag få sova snart...hoppas jag. Igår fick jag brev från ÖNH, jag ska få komma in på sömnutredning! Jag ska ringa idag och boka en natt när jag ska testsova på sjukhuset. Härligt!!!!!!!

Samtidigt fick jag en tid hos reumatologen igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra där, men jag skulle ta en hel massa prover en vecka innan jag skulle dit, så de ska kanske göra om undersökningen...? Jag vet inte...... All hjälp man kan få mottages tacksamt!!!


På universitetet i Newcastle har det också forskats minsann!
Forskarnas slutsats är att ju mer förmögen en kvinnas man är, desto fler orgasmer har hon. Thomas Pollet tror att fenomenet är en slags evolutionär anpassning som är medfödd hos kvinnor, vilken leder till att de söker män med så hög kvalité och status som möjligt.
/Expressen

Tjo ho....vart bor Kamprad?????
Eller Fredrik Lundberg????

 
Fullständigt totalt osexig karl, enligt Yrvette.


Nä ni, grabbarna i Newcastle, där har ni allt fel!!!
Det krävs allt lite annat än en fet plånbok för det!!!

***************************************************

Och nu över till de lokala nyheterna:
(Historik: Ja, som de flesta av er vet, så separerade jag och Kjell i höstas. Det blev inte så långvarigt, vi är nu delsbos/särbos/sambos i en salig blandning.)

 Igår när jag var på Coop och handlade så träffade jag rörmokaren som fixade vårt badrum. Vi pratades vid lite:
-Jag hörde att gubben din har stuckit ifrån dig också.
-Öh...jaha?
-Ja, han bor väl i gamla badhuset nu?
-Jo, ibland....eh...men vi.....
-Och så stack han till Thailand....!
-Ja...jo..det...
-Fick han tag i nåt där då?
-Va? (
min hjärna surrar och kopplar ihop skild karl +thailand...aha...nytt fruntimmer!!!!)
-Nja, han hade med sig samma kärring hem som han åkte dit med.
-Jaså du...han hade med sig henne dit??!!! Vad är det för e då?
-Jo, det var allt JAG det!

Snacka om besviken och olycklig min...hahahaha!
Ja, så går alltså ryktet i vår byhåla...hahahaha. Kjell har lämnat mig och åkt till Thailand för att skaffa sig en ny fru......
Ja jäklar! Hahahaha...och gissa vart en del av denna info kom från då?
Från Babsan...den lilla skvallertackan, hihi!!!! Endera har hon gjort om storyn totalt för att hon inte trott på min version....eller så lyssnade hon inte när jag berättade...eller så har rörmokaren funderat ut detta på egen hand.
Visst är det härligt att bo i en liten håla där alla känner alla. Eller?????


Kjell och ho dänn där nye kärringa!


Jaha...och nu då? Vad ska jag hitta på nu? Jag har inget mer att blogga om känner jag.
Eller jo.....hehehe....igår var det allt en massa skitprat och knepiga kommenterer på min blogg. Det kanske är bäst att berätta att jag känner den anonyma gnällkärringen som kommenterade min taskiga attityd mot Lillemor. Hon fattade att vi bara skämtade med varandra.....men det gjorde nog inte alla.
Lillemor och jag kan säga precis vad vi vill till varandra...vi vet PRECIS vart vi står i vår vänskap!

Sen fick jag ju lite goa tips som vanligt igen...hahahaha! Men det är ju inte så lätt att hänga med i mina sjukdomar. De är ju en hel del.
Jag drar dom här igen då:
Ulcerös Colit = Blödande tjocktarm på svenska. Jag kan verkligen inte svälja 5 pepparkorn!!! Det skulle vara ungefär som att svälja ett rakblad!!!

Sömnstörningar: Jag har sömnapné, snarkar som ett svin och kan inte ligga still p.g.av en annan sjukdom* Jag sover 2-3 tim/dygn.
 
Restless legs* Jag kan inte sitta eller ligga still några längre stunder. Detta gäller dygnet runt, men värst på eftermiddag/kväll/natt. Jag kan inte åka bil, gå på bio, flyga långt, ligga och läsa en bok...t.ex. Jag STÅR och läser, ser på tv, löser korsord. Jag stod upp i 7 timmar i ett sträck + lite då och då, på flyget från Thailand. Detta är ett helvete värre än något annat!!!!! Det hjälper inte om jag tuggar saltgurka, har en fläkt mot benen, ett ullgarn runt fotleden eller om jag motionerar. det enda som hjälper lite är medicinen som är mot Parkinson. Alltså är det en neurologisk sjukdom som inte kan botas med saltgurka! 

Reumatisk värk: Som en följdsjukdom av Ulcerös Colit. Den sitter bara i de stora lederna som knä, fotled, handled, höft. I mitt fall, bara på höger sida.
 
Fibromyalgi: Suck....ingen idé att förklara denna helt knäppa sjukdom. Det finns 1000 symptom som man kan ha. Jag kan inte allt själv, men så fort jag undrar över något så frågar jag Lillemor som är expert på området. Hon har en hel del bra sidor länkade från sin blogg. Vid intresse så kan ni kolla där. 

Och till sist, Ryggskott med ischias....ev. diskbråck: Inga förklaringar behövs här va?

Av dessa sjukdomar så kan jag räkna med att ryggskottet, alt diskbråcket går över, så det är bara bagateller!!! 
Sömnstörningarna hoppas jag få hjälp med nu. Ulcerös Colit, Restless legs, Fibromyalgi, Reumatism är kroniska sjukdomar och sådant jag får leva med. Det funkar förutom en sjukdom: RESTLESS LEGS. Den satans jävla sjukdomen gör mig helt handikappad!!!!! Jag hoppas mycket på att den nya medicinen som jag snart ska få, ska hjälpa lite............annars vet jag faen inte vad jag gör! 

Ja, det var väl det hela!? Eller...hm..jag har ju en tumör på ryggen också, som kanske skulle ta och opereras bort...men jag orkar inte det just nu...den är nog inte elakartad...men den jäkeln har börjat växa nu igen...men näää, vi skiter i den. Det räcker bra så här tycker jag. 

Snart är det vår och sommar...då kommer nästa käcka grej: Solallergi och ljusöverkänslighet med stora kliande varblåsor och så är det myggallergin.....hahahaha...jag är ju för tusan som en hel jäkla FASS-sammanställning! 

Men det är ingen fara med mig!!!! Det är sant! Jag har haft dessa sjukdomar så länge så jag har vant mig nu. Jag gör det jag kan, men oftast alldeles för mycket, för jag VILL inte vara sjuk!!!! Jag VÄGRAR att låta sjukdomarna ta över! 
Foten i kläm...jajamen!!!

Lägg sen till alla dumheter jag råkar göra också...fniss...spika fast en bräda i fingret och sånt....
Herregud....vilket liv jag har...hahahaha! Men jag lider faktiskt inte speciellt mycket.....jag har ju kul för det mesta. Man har ju inte roligare än man gör sig, och det är förbaske mig så sant som det är sagt!!! 

Vi hade ganska roligt på akuten när jag kom in med brädan......eller...alla som jobbade där i alla fall. De skrattade så de höll på att dö när jag berättade vad som hänt....och hur jag tog mig till akuten. Men det är en annan story...! Nu måste jag ge mig att tjöta. Det blev ju en halv roman här. 

Puss och god natt alla! Nej...fasen heller....det har ju hunnit bli morgon redan! 
God morgon då, alla!!!


 

 



Vilat klart!

Inte fasen kan man vila i detta hus! Telefonen har gått i ett. Lillemor måste vara sponsrad av telia, hon slutar aldrig att tjöta...hehehehe! Och inget viktigt har hon att säga heller, bara en massa svammel.....i 2 timmar nästan varje dag!
Suck!!!
Lika bra att gå och fixa lite lunch då. En ganska sen lunch........
Soppa på trattkantareller....guuud så gott!!!


Stackars Kjell som sitter i lilla övernattningslyan i stan och har magsjuka. Utan mat och sin ömma fru som pysslar om honom...hm!
Nääää.....han kan gott sitta där och vara sjuk!!! Snåljåpen!!! Jag fick en kamera i julklapp......men vet ni vad Victoria Beckham fick av sin generösa make då?????? En Hermés Birkinväska för 950 000:-
Vad orättvist allt är!!!!! Väskan är skitful med en massa omoderna diamanter på.....men ändå!!!

Här det en vanlig klassisk Birkin Bag från Hermés, Beckham har en silverfärgad. Man får stå i kö i sex år för att få köpa en sån. Det görs tre varje år......hm...undrar om de sålt de andra två än??? Jag har ju namsdag om lite drygt en månad......kanske blir en liten överraskning då!!??? 

Vadå? vad Kjell fick av mig? Tja...det var....olika....en del...ja en hel del...! Vad fick David av Victoria??? 
Kjell fick bland annat en jättefin almanacka att ha på kontoret. Otroligt vackra bilder! Han har blivit retad på jobbet för den, men det är ju bara för att de andra varit avundsjuka! Ja, och så fick han en bok med samma motiv som på almanackan....och en t-shirt med tryck...plånbok, solskydd till bilen....ALLT med samma motiv! 
Inte konstigt att de andra  är avundsjuka......!
 
Bilden till höger fick han även som fondtapet i lägenhet. 


Så kom inte och säg att han inte fick fina julklappar!!! 
Mest glad blev han nog över boken, den har han nästan läst sönder nu. Jag får fixa en ny till honom....om de inte är slutsålda redan.


Nå, vad fick David nu då? 
En riktigt ful mössa som Vickan själv hade stickat!  Inte så märkvärdigt va???

David Beckhams privata tour i Armanibutiken!


Hörrni.....det är absolut ingenting på tv:n just nu. Det är därför jag sitter och svammlar en massa dumheter här. Jag tror jag avslutar här och kollar på handboll eller nåt istället. 
Hej med er!!!



 

Spegel spegel på väggen där....

........säg mig vem som tittar tillbaka på mig när jag står framför dig?!
Inte fasen kan det väl vara jag!!!!????

Wenche Myhre snyggaste bruden i världen!! Så här vill jag också se ut när jag är 62 år!

14 år äldre än jag.


Men det lutar kanske mer åt att man kommer att se ut så här. Kristina Lugn 61 år


13 år äldre än jag.

...och några år senare, så här: Marit Poulsen 70


22 år äldre än jag.

Men nääää....det är inte många år kvar tills dess. Jag vill inte!!! Jag MÅSTE ta tag i mitt liv nu!!!
Tänk alla år av skönhetssömn jag tappat. Jag skulle ha varit fru Universum nu om jag fått sova allt jag borde ha sovit.
Rynkorna får jag ta eftersom jag röker som en borstbindare.
Sladdret under armarna ska tränas bort med styrketräning. Och pelikangömman under hakan ska bantas bort. Går inte det så blir det fettsugning.
Nu får det jäklar i mig vara nog på detta slapparliv!!! Så fort jag kan för min onda rygg så ska jag bli gym-yrvette Jag har fått nog av mig själv just nu! Jag ska vara lika snygg som Wenche Myhre när jag fyller 50! En två-års-plan alltså!

Jag börjar nu! Jag ska bara vila lite först!!! Jag var och hämtade min bil förut och då köpte jag några tidningar och lite godis. jag tänkte mumsa i mig det nu och sen kanske sova lite. SEN är jag nog redo för att börja ta tag i mitt liv...min kropp...min fetma......och förslappade muskler!

Jag tar Mus-Maja med mig och går och lägger mig en stund.......Vi hörs!
 




Jag är olyckan, ole dolyckan.....

.....akta er för mej annars händer det, en grej!



ALLT! Precis ALLT runt i min närhet går åt helvete just nu!!! Inte ett rätt på evigheter!!! Akta er för mig för jag har kommit in i ett olycksstim som det verkar vara omöjligt att ta sig ur.
Den ena sjukdomen efter den andra radar upp sig, både hos mig och hos andra runt mig. Katter och fladdermöss dör, hundar blir galna och bilar startar inte. Reningsverk och vattenpumpar går sönder och propparna går. Bilar jag möter kör i diket efter att de passerat mig och prydnadsaker ramlar ner. ALLT som kan hända händer!


Senast i raden av tråkiga händelser är att Kjell fick magsjukan i natt! Jamen tjenare!!! Det var INTE så lämpligt!!! han har skitmycket att göra på firman nu, han KAN inte vara hemma. Nu måste han det i alla fall, han kan ju inte smitta ner personalen! Dessutom vore det ett helvetes öde om han smittade MIG också!
Jag skulle inte fixa att spy nu med min onda rygg. Det går bara inte! Hur kul skulle det vara att stå och spy och sen svimma av smärta, vakna upp med huvudet i toastolen....om man då inte hade drunknat redan.....*rys* vilken död iså fall!
Om DET inte skulle inträffa så är det inte kul i alla fall, för om jag får magsjuka, då har jag det i minst en månad sen. Min Ulcerösa mage drar igång och jag blir sjuk igen.

Nu vet jag att detta låter väldigt ego. Kjell blir sjuk och jag ojar mig för att jag KANSKE blir sjuk. Taskigt va? Nej, Kjell vet att jag blir så dålig så han tycker detsamma. Han packade ihop snarkmaskinen och åkte till stan mitt i natten. Han är så go ibland. Sjuk och ynklig så for han till stan vid 3-tiden bara för att jag inte skulle bli sjuk. 

Vad kommer att hända härnäst? Spännande fortsättning följer..... OM ni vågar stanna kvar och läsa min blogg i fortsättningen. På egen risk i så fall. Jag ansvarar INTE för följderna. Inga försäkringar täcker era skador och förluster. Inga pengar från sjukkassan får ni heller.....så en VARNING utfärdas: 

"plötsligt bara händer det"  om ni inte passar er!!!
Yrvette är olyckan, utsänd av satan!
Keep out!!!!



Negerbollens återkomst


Den här "snygga" postern kan man köpa på ebay för 700Usd = 5600:- Skulle det funka att sälja posters på Reinfeldt tro? Priset kanske skulle få sänkas lite i så fall, till typ......gratis om man fick en brödrost med på köpet!
Men så är ju inte han den första negerstatsministern heller..... och det är ju en STOR skillnad!!!

Att det ska vara så märkligt detta med att han inte är VIT, Obama alltså! Jag fattar inte riktigt grejen med det. Han är väl en vanlig karl för det? Eller...nåja...kanske lite större då...hehe!
Men det kan ju inte vara så märkvärdigt så att de i varenda beskrivning och reportage om honom som president måste vara ett inlägg om att han är AFROAMERIKAN.
Hans mamma är från USA, men med rötterna i Irland och England. Hans pappa från Kenya. Själv föddes han på Hawaii, men flyttade sedan till Indonesien när mamma gifte om sig med en indones.
Han skulle ju lika gärna kunna beskrivas som Brittamerikan, Asiatamerikan eller Hulahulaamerikan, men nej...afroamerikan är han!
Varför?
För att amerikanarna ska kunna stoltsera med vilket öppet och fint folk de är som tillåter en neger att bli president???

Men det kunde lika gärna ha varit en galen EuroAmerikan som fått makten!

Läcker brevkniv förresten!!!!


Nu har ju USA visat att det är ok att vara neger.
Är det ok för oss här i Sverige då, att få kalla negerbollar för negerbollar?  Jag hoppas det. Det känns så löjligt att säga chokladbollar till något som inte heter det. Som att kalla Kjell för Conny. Det blir lite dumt och löjligt tycker jag.

Och det ska vara kokosflingor på dem och inget jäkla knastrigt pärlsocker!!!

Och jag har INGET emot negrer! Det är ju min planering inför ålderns höst att ha en egen neger. En stor, stark och blank neger som ska hjälpa mig i trädgården när jag blir gammal och skröplig! Nu antar jag att det är många av er som tror att jag är rasist...eller hur?
Glöm det!!!! Det är det sista jag är! Jag bara irriterar mig på allt fjant runt ordet neger. Neger är INTE det samma som Nigger! Det är en jäkla skillnad på de benämningarna!  

Min rasfilosofi: Jag anser att alla människor är människor och inget annat!!! Oavsett vart de är födda, vilken hudfärg de har, vart deras föräldrar kommer ifrån eller vilket språk de pratar.

Jag kan ju lika gärna dra min könsfilosofi också då, nu när jag är på G:
Kvinnor och män är människor....MEN vi är olika!!! Tack och lov!!! Prisa Gud!

 
En rekti kar: Al Bundy                              Världens bästa Yrvette!

Till sist......
Kör hårt Obama!!!!




Nu är det slutgnällt!!!!

Nu får det förbanne mig vara nog med tråkigheter och elände!
Ryggen blir inget bättre av gnäll! Sjukdomarna försvinner inte av gnäll! Det finns de som har det värre!!! Förbaskat mycket värre!!!
* Som Obamastackarn t.ex.....president i USA...huu..vilken rysartillvaro!!! Det ska bli spännande att höra hans state of the union-program. Några småkrav har han ju på sig som t.ex fixa fred i Irak, Afghanistan och Gaza....piece of cake mr President!!! Congratulations from Yrvette och nästan 2 miljoner människor som samlats för att vara med på Obamas edsvärande!

* Eller som att vara travhäst hos Åke Svanstedt...eller nästan vilken annan travtränare som helst!
De flesta aktiva travhästar har magsår av hets och stress. De misshandlas av sina tränare. Jag har själv sett ett litet två-veckor gammalt föl få sparkar i magen av ett travtränaräckel, bara för att fölet inte ville gå med honom till hagen. Fölet var livrädd, och livrädda hästar svarar med att lägga sig och bli helt apatiska. Den lilla ungen kunde inte resa sig, då ställde sig grisen och sparkade och sparkade.......jag mådde så illa!!!!! När jag tog gubbjäveln för detta så fick jag hela travstallet mot mig. Men det var det värt!!!! Man måste säga stopp när man ser sådant här!!!
Åke Svanstedt kör ju med lite finare metoder än sparkar, han använder elstötar i baken på hästarna.
Inte så konstigt att hans stjärnhäst fick akutopereras och sedan avlivas för fruktansvärda magsmärtor. Hästkraken hade magsår!!!

I fjol sprang hästen in 381 000 kronor och totalt tjänade Race Fan drygt 1,9 miljoner kronor. Han tog tio segrar och tio andraplatser på 42 starter. Hästens rekord blev 1.10,6 och han blev sex år gammal.
Endera blir man slaktad eller så säljs man till slakteri i Italien.
Alla har inte sådan tur att de säljs till någon snäll tant Yrvette, så som Bosses travkarriär slutade.

Race Fan torterad av Åke Svanstedt, slaktad p.g.a magsår

* Eller som Jenny har det just nu. Hon jobbar på dagis i Norge, ett litet dagis med 9 platser. Det låter ju gulligt!! Det ogulliga är att det är hon och en till som har hand om allt. Och då menar jag allt!!! Allt från snöskottning till att handla mat, laga mat, städa på samma gång som de har 9 stycken blöjbarn! Alla är 1-2 år gamla.
Tänk att byta blöjor, klä på alla dessa och ut i 2, (TVÅ!! 4,5 barn i varje vagn) , tvillingvagnar med alla och ta Trikken in till stan och handla mat, hem igen, klä av alla ungarna......som då har blivit både trötta och hungriga. Laga mat och sen försöka få alla dessa sötnosar att äta, byta blöjor och försöka få dem att sova.......!!!!! Och detta var bara förmiddagens jobb! Herregud!!!
Nennisungen är arbetsledare nu, så hon har ju en hel del föräldraansvar också. Men det kanske blir lättare sen när hon får en ny medarbetare, också en tjej från Sverige.
Hon har det jobbigt just nu, men SEN när hon rett upp kaoset kommer hon ju att ha växt 2 meter och kommer då att vara "odödlig" Då vet hon att hon kan klara vad som helst!!!



Nä, jag har inget att gnälla över....! Nu är det slut med det!!! Jag som brukar vara glad har ju blivit en riktig surkärring!!!
Usch och fy!!! Nu avslutar jag med något roligt istället!!!

En kommentar från min bloggtoyboy Joel:

Postat av: joel

Fan, nightviolet... (undercover-namn)

Tack så jävla mycket.

Skitkul att höra av dig igen!

TACK IGEN!


Detta måste väl betyda att han älskar sin Yrvette....hahahahaha! Han är bara så skön!!! Idag skriver han om nattlivet i Allingsås. Citat: [ En nyöppnad Bowlinghall där alla är mer släkt än Fritzl-familjen.] Han är klockren i hjärnan den pöjken!!!!

Nu ska jag lägga mig och tryna i soffan resten av kvällen och se på tv. Jag somnade till konståkningen förut. Det var lite synd för det tycker jag är görbra tv. Är det det Lillemor? Är konståkning ok?






Dagens

Dagens look:

Söt eller???


Dagens rygg:
Igår kändes det mycket bättre, lite rörlig i alla fall och jag kunde ligga. Idag är det ett helvete värre än värst!
Jag vaknade och hade svinont igen, men tänkte ändå att jag skulle försöka åka med Kjell i morse och hämta min bil.
Jag skulle ha gett upp redan efter att jag knövlat på mig stövlarna. Ryggen, röva och benen ända ner i tårna värkte som grisen på mig!
Men stöniga Yrvette knatade ut till bilen. Knatade var kanske för hurtig benämning på den gångstilen, mer som en räka med foglossning skulle kanske passa bättre.
Jag har ett läge till som jag kan gå i, och det är som en fruktansvärt uppblåst, bakåtlutad fotomodell med en pinne i arslet!!!

Jag kom fram till Kjells bil till sist, men insåg att detta aldrig skulle gå. Jag visste inte hur jag skulle bära mig åt för att kunna sätta mig i sätet ens en gång, så jag jag gav upp och hasade mig tillbaka till huset istället.
Förbannat vad det är tråkigt att inte kunna göra någonting!!!

Nu står det nog ganska klart att jag HAR diskbråck med ischias som följd. Det är en knöl på ryggraden som gör svinont om man bara petar på den, och värken sitter nu i halva ryggen, hela rumpan,  båda låren och ena vaden.
Mmmm...det känns kanon!
Foten i kläm, Jajamen! NÄÄÄÄ...inte ens det funkar nu!!!

Dagens snö:

Mysigt att sitta inne och kura med katter, och en brasa.....OM jag nu hade haft lite ved inne!!!!!!!


Dagens Svar till Lillemor:
Nä, bonnen har inte plogat, men det kvittar ju som sagt. Jag har ingen bil och det kvittar också för jag kan inte gå och det kvittar också för jag ska inte ha något liv....ojojoj...så synd det blev om mig nu då...hihi!
Men du...hur står det till i DITT hövve då? Ska du titta på Obama-installationen?
Du är ju knäpp på riktigt du!!!
Jag ska se på: Dessa program tror jag skulle passa dig också..hehehehehe!

Kanal 6
  • 12:00 Våra värsta år

  • Kanal 3
  • 12:25 Just shoot me


  •  


    Ja.....eller dö, gråt och hata!

    Förlåt omjag fått er på dåligt humör nu.......NOT!
    Ni kan också få ha en skitdag!!! Man måste inte vara så uppmuntrande positiv hela tiden.
    Ibland ÄR livet skit! Erkänn det då iså fall!!!


    Fotbollsgalan

    Det var fotbollsgala i Italien idag. Zlatan fick pris som årets utlänning, årets spelare och i kategorin årets mål.
    Prisad Zlatan Ibrahimovic tar emot priset för årets mål.

    Zlatan, du äger!!! Yrvette löööv jo!


    Sen var det visst Idrottsgala här i Sverige också...z z z z z...så tråkigt.... Inte ens Robert och Björn Gustavsson kunde få igång stämmningen! Och Zlatan fick inte en enda medalj!!! Jag somnade i soffan! Nu går jag och lägger mig igen.

    God natt!

    Hembesök av dr Phillemor

    Henne kan man alltid lita på. Hon sa igår att hon skulle komma, men det var innan det blev snöstorm här. Hon trotsade vädret och kom ändå. Det hade nog inte jag gjort!
    Hon stannade vid stationen i Kil och tog med min bilnyckel som låg på däcket på min översnöade bil, så nu behöver jag inte stressa dit och hämta den. Nu gör det inget om tjuvarna snor bilen, nu har de ju inte tillgång till egen nyckel, så då kan man ju få ut något på försäkringen. Det är väl osäkert om man skulle få det annars.

    Det var inte plogat på hela vägen förän hon kom innanför Kilsgränsen. I Åmål var det mycket mer snö än här. Jobbig resa alltså, hoppas hon inte blir sämre nu bara.


    Dr Phillemor                                              Våren som försvann

    Stubberudshaget                                  Åmål


    Vi fikade, pratade skit och vred oss i plågor. Vilka offer vi är!!! Herregud, en är 35 och en är 48, men det verkar som om vi vore 80+.  Lillemor läste min sjukjournal och upptäckte ett ord som jag missat, eller inte tänkt på. Min doktorska kallar min sömnapné för SUSPEKT??? Va.....är min sömnapné knepig, konstig, lite underlig.......? Verkligen konstigt uttryck för mina besvär!!!!
    MEN det var vad jag trodde ordet betydde! Jag slog upp det i SAOL och där stod det att suspekt betyder misstänkt.
    Jamen DET kan jag gå med på, misstänkt sömnapné. Det är det ju innan jag fått komma på sömnutredningen.

    Ja, sen började Lillemor leka doktor med mig.
    Dr Phillemor konstaterade att värken i min häl är en slemsäcksinflammation.
    Urk....hur äckligt låter inte det då!!!! Slemsäck...! Fy, det vill jag inte ha. Det låter lika snuskigt som svinkoppor eller kräksjukan!!!
    Sen undersökte hon ryggen. Jag har diskbråck och ischias! Kul!!! Om det inte gått över inom en månad så ska jag åka till en annan "doktor" blev rekomendationen.
    Krampen som jag får lite varstans i kroppen varje dag beror på: Magnesiumbrist, Kaciumbrist, vattenbrist och saltbrist. Hennes rekomendadition var att äta chips och dricka massor av mjölk och vatten.
    Ja, det låter ju vettigt.

    Så här mycket klarhet och enkla råd har jag ALDRIG fått av min ordinarie doktorska! Hon verkar tro att jag blir friskare av en remiss.

    Nu har hon kanat hem till Dalsland igen. Och jag sitter här och gnyr och stånkar för mig själv igen. Tänk att det ska vara så knövligt att vända sig i soffan. Eller att ta sig ur den....suck. Det är roligare att vara sjuk ihop med någon. Man kanske skulle se sig om efter en plats på ett äldreboende. Där finns det alltid någon att prata med, maten står på bordet, man drogas ner för att inte vara så besvärlig.
    Kanon! En toppentillvaro för mig just nu! Men det finns nog inga lediga platser för en sån som jag. Dyster prognos!!!
    Så till alla er andra som är pigga och friska säger jag.........



    Jag och Lillemor kommer antagligen att "ligga samhället till last" ett bra tag till, kanske ända tills vi är färdiga för "hemmet"...vem vet!!

    Som slutkläm innan hon åkte hem sa hon att jag skulle gå in på FONUS hemsida och fylla i en blankett om hur jag vill ha min begravning.
    Det är en hård, men saklig doktor den där dr Phillemor!
    Det är väl bäst jag gör som doktorn säger. Nu ska jag alltså arrangera min begravning....och det ska bli ett hejdundrande party som sent ska glömmas!!! Undrar vad de säger på FONUS när öppnar det mailet???? 

    Det kommer att vara storbilds-tv i kyrkan i alla fall. Jag har börjat klippa ihop lite av filmen som ska visas...... 


    Äntligen har jag hittat en gammal kärlek igen!

    Joel!
    För ett halvår sedan så var han min favoritpojk alla kategorier. Jag var en av de där vidriga medelålders tanterna som följde hans blogg.  Det kan inte ha varit lätt för Joel att ha dessa tanter kommenterandes på hans blogg. Han var ute i stora världen då, studerade i Australien. Ensam. Utan mamma. Utan alla sina syskon. Utan skyddsnät. Då passade vi på och terroriserade den stackars gossen. Jag hette Nightviolet på den tiden. 

    Nu har jag hittat honom igen!!!! Lycka! Det är den roligaste blogg jag läst. Han är så klockrent sjuk i huvudet ibland så det är helt sanslöst!!!
    Preciiis my kind of humor!!!!
    Jag utser härmed JOEL till Sveriges roligaste bloggare!
    I love Joel!!!! Det kommer ni också att göra. Gå in och läs honom! http://joelsunderbara.blogg.se/




    **************************************************************
    Över till annat.
    Typ mitt ryggskott. Så drygt detta är! Inte ett smack bättre. Hur långe kan ett ryggskott sitta i?
    Jag har petat i mig den ena drogen efter den andra men inget hjälper.
    Min drugdealer Lillemor kanske ska komma idag. Hon har ett härligt apotek med både det ena och det andra.
     Hon kanske har med sig något djupt bedövande, sövande och verklighetsflyktgivande litet piller till mig. Det vore kalas just nu! 
    Tänk att det kan göra så satans ont med en liten sketen nerv i kläm!!!!  

    "Rör inte min Voltaren"

    ****************************************
    Just nu är jag ensam, insnöad och utan bil ute i bushen. Kjell bor i stan i natt och Jenny och Stefan var tvungna att ta min bil till stationen och ställa den där. Jag kunde ju inte skjutsa dem eftersom jag inte ens kan ta mig ut till bilen. Om de skulle ha dragit mig dit på pulka eller nåt, så skulle inte det ha hjälpt heller. Jag kan inte förflytta fötterna mellan pedalerna. Det skulle iså fall ha varit om jag lagt i ettan och kört på samma växel hela tiden.
    Men det kändes kanske inte så smart att pressa den gamla motorn så långt som 18km!!!!!
    OM jag hade gjort det så vet jag inte hur jag skulle ha tagit mig ur bilen och in i huset heller, så det känns som jag gjort ett riktigt och genomtänkt val för en gångs skull.

    ************************************************
    Nä.....om man skulle ta och försöka sova lite. Klockan är drygt halv fem, så det kanske är dags att testa om det går att få sig en liten tupplur innan det är morgon.

    God natt och god morgon på er alla mina bloggvänner!
    Lillprinsessan M-eli sover redan så sött på sin sidenkudde. Gullungen min!!!




    Ser mig om i stjärnorna.....

    Vågen
    Tänk dig för så att inte ditt hjärta rusar iväg med dig. (Hoppsan....men vad gör man åt extraslag och fladder då?)
    Det här året kan det gå väldigt fort i svängarna, särskilt under våren.( allt går fort för Yrvette!) 
    Låter du dig påverkas för mycket av vad andra vill kan du rätt vad det är ha lovat saker som du inte alls vill hålla. (Jag i ett nötskal! Jag lovar andra en massa saker och ångrar mig sedan.......och anpassar mig hela tiden till vad ANDRA vill!!!)
    Kärlek och förälskelse lockar, men snabba beslut kan ändå komma surt efter. Dessutom riskerar du att krossa flera hjärtan under året om du inte bromsar lite. ( Måste se över bromsarna och tänka efter före alltså. Hur gör man det??? )

    Med detta påpekat måste det också sägas att 2009 blir ett hett och spännande år som du inte glömmer i första taget. ( Å nej!!!! Växhuseffekten blir värre, hetare än förra sommaren alltså. Jag var nog så svettig redan då!!!)
    Det handlar om passion, erotik, svartsjuka och dramatik. (Aha...jag ska bli skådespelare? För i mitt real life kommer väl inte dessa fenomen att inträffa skulle jag tro.)
    Störst chans att kärleken dessutom håller är det om du delar intressen med din älskling. (Hm...VAD har Kjell för intresse??? TV. Nä, då är det nog kört. Jag blir nog aldrig något tv-freak. Och han kommer nog heller aldrig att pyssla med blommor. )
    2009 blir ett lekfullt år på andra sätt också, med oväntad framgång på jobbet och en ljusnande ekonomi. ( Ljusnande ekonomi på mitt lekfulla jobb? Jag kommer att hitta en nergrävd skatt under all kirskål...jippie!!!!)
    6/5 är en bra dag för affärer. ( Påminn mig att jag ska till stan och shoppa då, bra dag för affärer....vill någon med på shopping-orgie med mig?) 

    Sommaren blir lat snarare än romantisk, men 27/7 hettar det i alla fall till.(Sommarens hetaste dag?) 
    Hösten blir också väldigt givande, du har turen med dig på många sätt. (Jag kommer att hitta DET svamstället! Toppenkul!) 
    19/9 handlar det om kärlek, 17/10 mer om pengar. (Det är väl bara att vänta och se då.......)



    Så meningslöst!!!

    Slalom!
    Det tar ca 1 minut att åka nerför backen. Eller närmare bestämt 48 sekunder.
    Ok!
    OM det tar någon en sekund längre, så kommer han tvåa.
    Enkelt va? Men en sekund? Är det något att tjafsa om egentligen? Tänk 1 sek. Det tar 1 sekund att säga Ettusenett.
    För mig känns det som att det kan kvitta.
    Men nu räknar man ju inte bara minuter och sekunder, man räknar tiondelar och hundradelar! också!!!!!
    Men guuud så dumt!!! Du kan inte ens SE hur "värdelöst sakta" en åkare åker om han kommer 5 tiondelar senare!!!
    Om tävlingen hade varit för 50 år sedan, då hade ALLA vunnit!!! Alla hade fått samma tid!
    Så jäkla töntigt!!! Men så är ju jag också antisportfånen no1. OM det inte handlar om hockey förstås.


    Stenmark vann med tiondelar på sin tid.

    Dessa fina herrar vann med sekunder.


    Mattias Hargin vinner med hundradelar........ Duktig pöjk från Värmland!


    Men after ski är kul!!! Rydell o Quick på Högis är en höjdare!

    Har man afterski efter skidskytte tro? Varför får man inte veta sånt? 
    Det var bättre förr. Då visste man!

    När Gunde Svan hade kommit i mål efter ett lopp han vann, så hade de Gundes mamma i telefonen. När de intervjuat Gunde ett tag, så hörde man hans mamma i bakgrunden........
    Hon avbröt reportern och sa att han skulle sluta töla med Gunde nu, för han skulle gå raka vägen in och duscha.
    Han kunde ju bli förkyld, pojkstackarn!
    Hahahaha......men då visste man i alla fall!
    Nu är loppet slut och Gunde står i duschen!


    Bitterblogg

    Jag gick upp och lade mig och somnade om efter förra bloggen. Ligga på rygg med knäna uppdragna gick skapligt bra. Ryggvärken var nog nere på en 5:a, typ som "ångvältsöverkörd" så skönt att slippa yxhuggen!
    Blev väckt för att jag snarkade när jag låg på rygg.
    Det var alltså bara att gå upp eftersom jag inte kan ligga på sidan. Knövlade mig ur sängen och yxhuggen var tillbaka med full kraft igen!!! 
    Ryggvärksanalys = Stark 6:a igen.

    Till något HELT annat:
    Igår när alla hade åkt ner till sjön så ringde telefonen. Det var en av de mina som hade åkt ner till sjön. Denne någon ville bara säga att allt var bra med hela gänget. Det var fler människor där och åkte skridskor, och en hade ramlat och slagit i skallen i isen. De väntade på att ambulansen skulle komma.  Och för att jag inte skulle bli orolig om ambulansen skulle komma förbi och tuta så ringde denne någon hem till mig. Så omtänksamt gjort!!!! 
    Guldstjärna!!!
     
    Och nu över till annat igen:
    Läge för en fet jävla blommig blogg skulle det kunna vara idag....men inte ens det får ni!

    Fulbilder någon? Jaha...det vill ni ha?! Varsågoda då!







    Och en liten sång.........från mig, till alla som förtjänar den!

    Skandal

    Inte ett pris fick de på Grammisgalan. Inte ett pris på P3 galan heller! Skandal!!! 
    Jag pratar om Takida! 


    Årets bästa ALLA kategorier!!!
    ...and my winner is...TAKIDA med Curly Sue.
     


    Nästa skandal:
    Robert Wells åkte ur Körslaget! Bästa kören idag! Folk måste ha varit så säkra på att de skulle vinna så de struntade i att rösta. Någon annan förklaring finns inte!!!
    Hur Snygg-Erik kunde vinna över Wells övergår mitt musikförstånd!!!
     Btw så är Robert Wells sambo med Maria Sköld från Säffle. ALLA snygga tjejer har sina rötter i Säffle....
    ex. Ovanstående Maria, Julia Roberts och så JAG då förstås!!!! Och faster Margareta!!!!    

    Skandal 3.
    Kitty Jutbring


    Fan, jag har ju gillat henne!!! Hon var helskön när hon var med i BAREN och jag tyckte det var kul att hon skulle vara med i Let´s dance, men det tar jag tillbaka.
    Hon är bara en barnslig fjant som tror att hon är rolig! Om hon nu tycker att programmet är så värdelöst så att hon har som sitt mission att förstöra det, så fattar jag inte varför hon ställer upp och är med!!??
    Men det kanske är det som är hela grejen?
    Uppmärksamhet får hon ju i alla fall....även om den är negativ. All reklam är bra reklam....eller?
    Äh, gå och lek med någon annan barnrumpa...lek med Baren-Robban vettja!!!

    Gnällande och klagande.......så trist jag är!
    Jag ska avsluta med något bra och positivt. Jag har sovit några timmar. Ryggskottet är nu nere på 5,75 på smärtskalan. Alla ungarna har varit görgoa idag. Maten och semlorna var suveränt goda. Det ligger nybakat bröd på bänken i köket.
    Jag håller på att skissa på min livsplanering......jag ska göra en "anette" , dvs planera om mitt liv och prioritera mig själv i den planen. Färjestad vann idag...har 6 poäng mer än Brynäs och Djurgården ligger under strecket.



    Omsorg och omvårdnad

    Ryggskottet dödar mig!
    jenny, den olycksaliga ungen daskade till mig i rumpan förut. Hon menade inget illa och tänkte sig inte för. Hon var så orolig och ångerfull sedan, stackars unge.
    Men när stora starka mamma bölar, då är det illa. Hon blev väl chockad!

    Middagen har  Lojjan, Jenny och Kjell fixat med hjälp av order från sjuksängen. Såsen var jag tvungen att gå ner och fixa på plats, men Lojjan assisterade.
    Jag är helt totalt handikappad!!!

    Insmord med Voltaren på hela ryggen, Diklofenak i magen och vin att svälja ner med.....nu var det väl själva faen om inte värken ska ge sig i alla fall.
    Åtminstone så att jag kan andas lite.
    Varje andetag hugger som en yxa i ryggslutet. För att inte tala om när jag måste hosta....jag dööör hellre. På riktigt alltså!
    och här snackar vi kvinnor om att föda barn....bullbajs....!
    Äh...jag skojar....givetvis gör det inte lika djävulskt ont som att föda barn.
    Om föda barn är en 10:a så är detta en 6:a och en spik genom fingret en 3:a, på smärtskalan. MIN smärtskala alltså.







    Nu är det P3 Guldgala som gäller.



    I eftermiddags och just nu....

       Alla barnen hade kul utom Yrvette.
    Hon grät en liten skvätt!

     





    Jerräjj ryggjävel!

    Gud vad jag knôvla innan jag hittade en någorlunda bekväm sovställning. Till sist stod jag på knä med ansiktet i kudden och röva upp i vädret. Snygg stil......men jag somnade till slut.
    Lika besvärligt var det att bada igår kväll. Jag pratade med Lillemor och hon sa till mig att INTE hoppa i badkaret förän någon var hemma ifall jag skulle "fastna" där.
    Och jag lovade!
    Men när jag visste att det bara skulle röra sig om minuter innan Kjell skulle komma hem så tappade jag upp ett röhett bad och sjönk ner i det. Underbart för min stackars rygg.
    Jag lyxade med de dyra oljedropparna som jag fått av Britt, tände rökelse och levande ljus överallt och bara njöt.

    Tror ni Kjell kom?

    Självklart inte. Jag började frysa och fyllde på med nytt varmvatten......
    Nä, sen orkade jag inte ligga kvar längre så jag skulle gå upp.

    Tror ni det gick då?

    Självklart inte.
    Jag fick åla mig runt på mage, och sen försöka gå kräftgång ur badkaret. Det gick faen inte att röra sig utan att det högg i hela ryggen!
    Varför lyssnade jag inte på dr.Phillemor?

    När jag väl kommit upp, vilket tog en dryg kvart, DÅ kom Kjell.
    Lite sen för han hade varit och köpt pizza. Den perfekta bantarmaten!!!

    Men eftersom jag är så liten, nätt och graciös av mig i vanliga fall, så syns det nästan inte att jag har dretont. Eller hur?
     
    Skönt avslappnad stil, outfiten perfekt matchad med frisyr och make up.

    Ingen som tror att JAG skulle ha varit modell på Elle-galan ikväll va???
    Men det skulle jag!!!!  Dret också!!!

    Istället blir det korvgrillning och långfärdsskridskor på Fryken och party här hemma senare på kvällen. Johan och Lojjan kommer hit, Jenny och Stefan är redan här. Det skulle ju bli en sån där mysig familjedag vid Örnäs var det tänkt. Nu blir det en mysig dag för alla utom jag.
    Jag ska nog bara försöka överleva dagen.
    Sitta går skapligt....ända tills restless legsen drar igång......då är det inte mycket med mig faktiskt.
    Det är skit mä kärringa!!!
     


    Nyhetera mett i natta!

    Jag kan inte sova...! SKRÄLL. Så jag läste aftonbladet och grönna te litte:

    * En militärövning i Norge var nära att sluta i katastrof på torsdagskvällen.

    Två norska F16-flygplan skulle skjuta ner en oljetanker men missade målet med 1,5 kilometer.

    Istället träffades ett flygtorn där fyra personer befann sig.

    Och i detta land bor min dotter! Livsfarligt! Kan man sikta så jäkla fel? 1,5 kilometer....herregud!!! Flytta hem igen Nennisen!!! Norskar är livsfarliga!!!!!

    *Jennifer Lopez är också livsfarlig! Hon kastar kastruller på Brad.

    Hehehe....så arg har inte jag varit...än. Jag har bara kastat en tv-dosa på min ex-make. Men den fegisen duckade så dosan flög rakt igenom en skåplucka på bokhyllan. Bra onödigt av honom att ha sönder möblerna va???

    *Reinfeldt har svårt att nå de unga väljarna.
    Med en mer ungdomlig framtoning skulle fler ungdomar kunna identifiera sig med statsministern, tror Sebastian Norde från Gävle. En tatuering på bröstet hade gett Fredrik Reinfeldt en tuffare framtoning.

    - Han saknar lite coolhet med sina hundvalpsögon.

    Med en mer ungdomlig framtoning skulle fler ungdomar kunna identifiera sig med statsministern, tror Sebastian. En tatuering på bröstet hade gett Fredrik Reinfeldt en tuffare framtoning.

    - Han saknar lite coolhet med sina hundvalpsögon.


    Sebastian Norde är väl en schysst kille....men otroligt korkad. Ungdomarna är väl smartare än så!?
    Inte fasen finns det någon som kommer att rösta på Reinfeldt, någonsin!!!! Men det vore ju ändå lite kul om han tatuerade och piercade sig lite här och där så att hans personlighet träder fram lite mer.

    .

    *Den morddömde man som tvingades avbryta sina läkarstudier på Karolinska Institutet (KI) har antagits till Uppsala universitets läkarutbildning, erfar Upsala Nya Tidning.

    Hjälp, en läkare som har mördat en människa!
    Herregud.........det får mig att tänka på min egen doktorska. VAD har HON gjort tidigare??????? Minns ni när hon gav mig två sorters mediciner som om de togs tillsammans så kunde de leda till döden!!????
    Rädda mig! Ge mig en ny husläkare GENAST! Hon tänker mörda mig på riktigt!!!

    * Let´s dance.

    Reglerna är stenhårda: endast kändisar som inte behärskar så kallad tiodans får vara med i "Let's dance".

    Laila Bagge klarar sig igenom denna teknikalitet - men det är med nöd och näppe.

    - När jag var 16 gick jag en musikalutbildning, där man bland annat fick lära sig balett och jazz, berättar Laila Bagge.  

    Har du hjälp av den när du dansar i programmet?

    - Ja, absolut. Jag har lärt mig bra hållning, till exempel. Folk som inte har dansat förut går ofta ihopsjunkna. Men jag vill betona att jag inte är någon dansare, säger hon.

    Hasse Aro tror att han är chanslös mot de som ligger i "första divisionen" vad gäller slutvinsten.

    - Nej, vinna kommer nog någon som har lite mer erfarenhet att göra. De är ju bättre, säger han.

    Före detta proffsboxaren George Scott, 42:

    - Det är absolut en fördel om man har dansat förut. Men jag tycker bara det är kul att Laila är duktig, säger han.

    ~Hasse Aro, du skulle nog inte vinna ändå, även om alla var lika kassa på att dansa som du. Det krävs liiite utstrålning också! Loser!!!

    ~George Scott, du är en riktig karl du!!! Inte avundsjuk utan bara glad för någon annans skull. Schysst!

    ~Laila Bagge, du är BÄST!!!! Så himla snygg, sexig och suveränt smidig!!!  Kjell är kär i dig och jag tror ta mig tusan jag också är det....! Go girl!!!



    Slut på nyheterna, resten får ni läsa själva. Jag fortsätter med fler tankar om Let´s dance:

    Dagens töntigaste
    : Graafs troschock....hahahaha...så dåligt!!! Hon var ju inte ens sexig!!! Sådana trosor hade Jenny när hon var liten baby!!! Ankstjärt kallades de....hahahaha.

    Dagens skönaste: Carl-Jan.......han är ju så oemotståndligt, charmigt värdelös!!! Man kan ju bara älska honom...."min rumpa är dallrig" hihi....härlig gubbe!

    Dagens Frisyr: Elisabeth Höglund. ÄNTLIGEN!!!!! Och snyggt var det också!!!

    Dagens bästa: Tony Irving vill ha STORA karlar...hahahahaha! Så härligt fnissig han är! Och vilket par de skulle bli Magnus och han....Yrvette love!

    Jaha....nu är klockan 4. Om man skulle ta och göra ett försök att sova lite då kanske. Jag vet inte riktigt hur jag ska ligga, men Tesas tips om att ha benen i 90 graders vinkel var bra, bara det att det är så bökigt att ha en stol i sängen....hihi.



    God natt med er....eller god morgon!



    Hemliga Yrvette...eller hur?!

    Alexandra har utmanat mig. http://pooooh.blogg.se/  Jag ska avslöja 7 hemligheter om mig själv.
    Det finns inte en chans att jag ska klara av det. Allt är väl redan avslöjat om mig och mitt liv....

    Men jag gör ett försök i alla fall, men det kommer nog inte att bli några smaskiga hemlisar som kommer fram här och nu.

     7 hemligheter om mig, Yrvette.

    1. Jag äter hellre en fästing än tar en enda sked youghurt i min mun.

    2. Jag kan inte ens åka kaffekopparna utan att spy. Balder och Lisebergsbanan går däremot utmärkt.

    3.  En dröm är att flytta utomlands på äldre dagar och jobba som volontär på ett barnhem, kanske i Indien....

    4. Jag okynnespetar tänderna stup i ett...hahaha...jag kan inte låta bli!

    5. Det äckligaste och fulaste jag vet är fötter! Kalla, lite klibbiga fötter.....huu...vilken mardröm att vara fotvårdsterapeut!!!!

    6. Jag är ridrädd, det passar väl bra när man har egen häst......??!!!



    7. Jag bölar när jag ser lyckliga slut på film, och när någon vinner: sm-guld, melodifestivalen, bingolotto, you name it....bara det är lyckligt så sätter jag igång att bölgrina!!!

    Kanske inte helt nya hemligheter men jag kunde inte komma på bättre saker. Att jag fastnat i bildörren med huvudet  TVÅ gånger är ju gammalt, likaså att jag spräckte spoilern på bilen när jag körde in i elefantbajs.

    Hm...då när jag "försvann" med en segelbåt i 3 dygn på Teneriffa är lite för privat för att berätta här...shit...nu gjorde jag ju det i alla fall...hahahaha. Men jag kommer inte att berätta att det var en Heting som ägde båten...inte heller att han var 21 år äldre än jag. Nä ni....det behåller jag allt för mig själv!!!
    Men ni skulle allt bra gärna vilja veta vad vi gjorde där ute på Atlanten i 3 dygn?! Erkänn!
    Men glöm det, det säger jag ALDRIG!!!!




    Dold talang!

    Ja, det trodde ni inte va? Att ni skulle få höra nyheter om Yrvette som ni inte redan visste!
    Joråsatt....jag kan en sak som har tagit ganska lång tid att öva upp.
    Just nu kommer den talangen väl till pass.
    Jag kan tänka bort smärta!
    Bra va???
    Mindre bra är väl anledningen till att jag en gång var tvungen att lära mig denna konst, men idag är det kanonbra!
    Jag har ett helvetes ryggskott!!!

    Igår när jag gick med Challe i Kil och väntade på Jennys tåg, så spännde jag mig väl av att det var så kallt och när sen Challe gjorde ett tvärstopp så var jag inte beredd utan knäckte till något i ryggen.
    Det gjorde dretont!!!!
    Det blev naturligtvis inte bättre av att vi rockade loss efter Mamma Mia-filmen heller. Att jag KUNDE showa med Jenny då, berodde på att jag "tänkte bort smärtan". Nu kan jag ju tycka att det var jäkligt dumt, för nu har jag ännu ondare.
    Så idag får jag nog sitta och tänka så det knakar!

    Tur att Jenny är här. Hon fick skjutsa Challe till tanten idag. En sorgsen överkåt hund som inte ville åka till någon tant!!!! Han vill vara hemma hos sin nya brud. Men icke Challepojken.....det blir inga blandrasungar för din del serru!!!



    Nu ska jag släpa mig till soffan och försöka hitta någon ställning att ligga i.
     Ni kan få lyssna på lite bra musik så länge. Usher "love in this club"
    Ha det!!! Vi hörs......



    Abba, Jenny och jag.

    Vilken härlig tjejkväll vi har haft, min Nennis och jag. Vi kollade på en superbra MÅ-BRA-FILM.
    En riktigt härlig glad-film!!! Det behövde vi minsann.
    Vi kollade på Mamma Mia. Jenny har sett den på bio men för mig var det första gången jag såg den, men verkligen inte sista! Så skön film!!!! Och jag SATT/LÅG hela filmen!!!!!!!!!!!!!! Underbart!!!




    Efter filmen blev vi så inspirerade till att sjunga ABBA-låtar så vi bytte om till abbakläder och sjöng och dansade som galningar...hahahaha! Det var såååå fint! Jenny är dyngförkyld och tät i näsan, hes och hostig så hon kunde knappt  sjunga. Jag lyckades med bedriften att skaffa mig ett ryggskott idag, så jag kunde inte dansa.... Det blev en jättefin show som vi spelade in på film!! Hahahaha....jag skulle lägga ut eländet på Youtube, men vad tusan....det går ju inte. Jag gillar ju  ABBA och vill inte svärta ner deras musik så illa.

    Det både lät och såg för jävligt ut!!!! Men vi hade kul i alla fall...hihi. Jag älskar min lilla glad-unge!




    Mammas lelle tös ä hemme!

    Å, då ä ja gla ijän!!!
     
    Söt som en karamell...eh...eller?

    Och sött och gött var det med semlor och kaffe i söta gulliga rosa rummet.




    Challe var superglad över att Jenny kom, eller så var det för att han fick slicka av grädden......
    ......och Magnus syns i bakgrunden, där ligger han och skär sig mot den rosa soffan....hu...orange katt i rosa soffa....Vidrigt!!! Jag ryser!
    Vad tror ni om hårfärgen chocolate på Magnus? Vi ska testa det sen, chokladbrun katt mot den rosa soffan måste bli dösnyggt!!!

    Nu har jag inte tid att blogga mer, Nennisen kom just upp ur badkaret nu, och då ska vi myspysa.


    Hej med er på ett tag!

    BLOMMBLOGG!!!!!!!!!!!!!

    Jag är INTE deprimerad men jag är så satans jävla förbannad så jag måste avreagera mig på en blommblogg!
    Musik:  Flyg din väg fågel blå!!!! 
    Ja, Flyg din väg!!!! Flyg fort som faen så länge du kan, snart får du halta iväg som en gammal skadskjuten tjädertupp!!!!
    Helvete vad jag är arg!!!!!! Blodtryck: 230/150.....!!!!

    Konstverk?!

    Vad konstig jag ser ut...fniss!!! Är jag ett konstverk då??

     


    ART???? Art betyder väl konst? Betyder artig konstig då eller?

    ***********************???????******???????*************************


    Hej, detta är Maria!
    Yrvette har blivit tokig! Hennes galna hund och en överkonsumtion av kaffe (läs föregående inlägg)har gjort henne helförvirrad. Jag tar hand om henne nu och hon hälsar till er alla från sin sjuksäng med spännbälte.
                                                                                                                                     MVH Maria 

    Alzheimer....får jag aldrig!

    Även om man kan tro att jag redan har det ibland så är jag nu säker på att ALDRIG drabbas av det!!!
    I Finland, kaffedrickarnas land, har de forskat fram att de som dricker minst 3 -5 koppar kaffe/dag löper 65% mindre risk att drabbas av Alzheimer!
    Jag dricker 3-5 LITER kaffe varje dag! Helskärpt brud alltså!!!
    Hurra....jag gör vågen för sådan forskning!!!


    Det var Lillemor som berättade detta för mig....eller nej, det var nog på radion de sa det.
    Konstigt, jag som aldrig lyssnar på radio!
    Nej, nu kom jag ihåg, de sa det på nyheterna på tv i går kväll!
    Eller nej....i morse kanske det var....
    Tur att man gillar te så mycket.....jag menar kaffe. Finns inte en chans i världen att jag skulle drabbas av .......fibr.....eh....mässlinge.....äh....denna sjukdom!!!

    Vad var det vi pratade om nu igen....? Hm...jo, vad Lillemor sa....men? Var Lillemor med på nyhetsmorgon?
    Synd, det missade jag, jag var nog i köket och kokade kaffe då.
    Något tråkigt då...Lillemor har fått Alzheimer, det sa de på radion förut.
    Men varför sa de det på radion? Och dessutom på finska?! Men jag kan ju ingen finska??? Jag kan bara säga Minä rakkastan sinua...men det stavas säkert inte så men det LÅTER så i alla fall.... och det betyder: Kaffet är slut.
    Men det är det ju inte...hahahaha.....men mitt minne är slut!!! Alltså inte datorns minne utan i min hjärna.
    Det var något jag skulle berätta för er, men nu är det som bortblåst! Så irriterande!!! Det var något viktigt!!!

    Det var något med mässlingen, men VAD var det!!!
    Jo.....HA...jag kom på det!!!! Kaffesump lindrar klådan när man har mässlingutslag!
    Men nu har jag suttit här och surrat så länge så nu hinner jag inte skriva mer om det. Jag ska snart hämta Jenny vid Finlandsbåten, hon kommer hit idag.......eller nej....det var på lördag hon skulle komma. Då ska vi åka pulka....nej förlåt...skridskor menar jag, på sjön nere vid Örnäs. 
    Örnäs...? Örnäs ligger ju i Åmål!!!! Varför ska vi dit?????
    Joo..men...nu tror jag att jag minns....Lillemor kommer hem från Finland då och vi är bjudna hem till henne på te. 



    Hej å hå vad det snurrar i huvudet nu då!!! 



     

    Jamen bra jobbat Yrvette!

    Jag får frisläpp i hjärnan av min galna hund snart! Han är så kär så det är helt sjukt! Bara gapar och skäller, flämtar och vankar av och an hela dagarna, vägrar äta och vill bara rymma så fort han får tillfälle.
    Jag orkar inte med honom just nu så jag ringde hans "tant"

    -Hej, vill du ha en galen hund i si så där en 4-5 år eller nåt? Jag får nervsammanbrott annars!!!
    -Hej, jo det kan jag, men kan du ha honom över morgondagen tror du, för jag ska begrava min man då.

    RIDÅ......vart är luckan i golvet när man behöver den! Varför klantar jag mig så här alltid? Varför?
    Å, vad jag skämdes! Jag vet inte hur många gånger jag bad om ursäkt! Men jag kunde ju inte veta.......
    Efter lite prat och tröstande ord till tanten, så kändes det ok igen, men ändå.....
    Tantens man har varit sjuk i många år så det var väl väntat, han hade bara somnat ifrån allt lugnt och stilla.

    Vila i frid Sven.



    Vi pratade en hel del om döden. Det är ju ett ämne som kan vara svårt för vissa, men tanten hade en klok och befriande enkel inställning till detta ofrånkomliga som alla kommer att drabbas av, men som få vägar prata om.
    Men hon citerade någon klok kines med ett... hm...lite underligt kinesiskt ordspråk.
    Jag minns inte ordagrannt men innebörden var i alla fall att
    om man stoppar fingret i ett glas vatten och sen tar ur fingret så blir hålet efter fingret lika stort som förlusten av den döda. Det märks ingenting efter ett tag.

    Jag håller inte med! Globalt har det kanske ingen betydelse, men för de närmaste är det ju en enorm förlust.......!
    Men det kanske stämmer i Kina....det finns ju så många kineser, ca 1.3 miljarder, så en mer eller mindre....
    Fastän de är så många så har de svårt att få ihop det med det motsatta könet. Det kanske beror på att det snart bara är ett kön i Kina, flickorna aborteras ju bort.
    Men föräldrarna är ju schyssta och hjälper till.....

     






    Bloggvärlden finns på riktigt!!!!

    Jag har ju träffat en del av mina bloggvänner och nu har jag pratat i telefon med ännu en: Vivan!
    Hon ville ha lite datasupport.....hahahaha...och så ringer hon till mig!!! Datapuckot nr.1. Jag som inte ens vet vad grejerna heter utan kallar olika saker för mina små egenpåhittade namn. Det är lite svårt att förklara då.....!
    Men vi får väl se om vi lyckades. I så fall finns det snart en youtube-video på hennes blogg.

    Vivan då, hur var hon på riktigt då????
    Jo, en trevlig, lättpratat och glad människa! En sån där bra bloggerska som läser det hon vill och går snabbt ut från elaka sidor hos andra bloggare.
    Men vill ni veta en pervers hemlighet om Vivan??? Såklart ni vill....hahahaha....hon tar med sig mig i sängen!!!!
    Hon sa det själv!!!! Hm....spännande tanke Vivan! Har vi det mysigt tro...hahahaha!!!?

    Så alla dessa människor som man "pratar" med här i låtsasvärlden i cybern, de finns på riktigt!!! Eller nej, inte alla kanske....hoppas jag! En del är ju så korkade så man kan få anfall när man läser vad de skriver. Men det måste vara så att de fejkar ihop någon story. Det kan inte finnas så dumma människor på riktigt!!!
    Jag är ALLTID sann på min blogg...hehehehe....eller hur det nu är med den saken!!!

    Här ska ni få lyssna på en låt som egentligen handlar om mig. Vi pratade ålder jag och Vivan. Jag ljög för henne och sa att jag fyller 48 år i år. Fel!!!

    Här avslöjar jag den rätta åldern!!! Lillemor och Tesa ska också lyssna...på hela låten!!!



    Nytaget foto.


     


    Yrvettes inredningsskola....eller onödigt petnoga tjafsande?!

    Ibland blir jag lite trött på mig själv när det gäller mitt totalt överdrivna färgsinne-och-känsla-för-harmoni....som det så fint heter...haha! Jag blir fysiskt illamående av färger som skär sig mot varandra!
    Jag var ju inte nöjd med vardagsrummet när jag vaknade såklart, i dagsljus så blev det FEL både här och där. Så nu har jag gått runt och plockat bort och plockat fram grejer och blommor.......
    Vilket då förde med sig att jag måste göra samma procedur i alla rummen som jag tagit saker från och som fått nya grejer som tidigare var i vardagsrummet.
    Har man inte arbete så skaffar man sig.
    Men regeln: in med en ny sak och ut med en annan håller jag på.....jag får ingen ro och "harmoni" om det är för mycket saker runt mig. Nu har det av någon konstig anledning blivit lite för mycket i alla fall.....jag har rensat nu. Sen får det vara nog på ett tag....tror jag.

    De tokguldiga ljuslyktorna gick fetbort! Både från spisen och från badrumsskåpet!




    Mina älskade Celesté-ljusstakar gick det bara inte att ha kvar, blått och grönt i allt rosa....*rys*
     


    Lamporna stod i fel fönster, den kalla rosa tonen på soffan skar sig mot den varmrosa lampskärmen, så nu står glaslampan närmast soffan istället. Dessutom fanns det ingen "höjd" i det ena fönstret förut. Nu blev det bättre!




    Sen har jag plockat bort! några kilo onödigt bjäfs!!!!
    Hur illamående blev jag av en kopparlykta i "rosa rummet" tror ni?

    Nu är det bara de svarta panelgardinerna som ska bytas mot bruna, SEN är jag klar!!! Kanske....!

    Nu får ni inga snygga karlbilder, men lite musik kan jag ju bjuda på!

    Lojjan: Det var han här som jag dansade med på bordet på Bishop!


    Ha det!



    Lägesrapport.

    Nej då Lillemor,  jag sover inte, ingen risk att man ska lyckas med det konststycket inte! Nä, jag håller på med köket nu. Jag blev så inspirerad av  just det du skrev till Tesa, så nu blir skåpluckorna Lila och väggarna turkosa. Läckert va???
    Jag kan väl inte gå omkring här och vara cool i ett mesigt vanilj-gult kök?!

    Nä...skojar bara. Jag har inte sovit i natt så jag slumrade till en stund i soffan när Kjell hade åkt. Nu har jag sovit en timme i alla fall...eller nästan.

    Min tripp till utlandet blev inställd p.g.a sjukdom. 
    Inte min sjukdom denna gången, utan Jennys. Hon är dyngförkyld och har feber så det är ingen idé att jag åker dit då. Hon och jag i en etta, utan att kunna gå på stan och kolla fräcka affärer.......det går bara inte!!!!
    Hon kanske kommer hit för rekreation istället.........OM hon orkar ta sig till tågstationen vill säga. Hon var allt väldigt mammasugen när jag pratade med henne igår kväll, så hon kommer säkert att kunna kravla sig iväg till tåget.
    Hoppas jag!!!!

    Men gud vad drygt det är att inte sova.....alla andra snusar och sover så gott. Jag missunnar dem inte det, men det gör mig förbannad att inte jag också kan!
     


    Världens enklaste grej egentligen!!!! Men för mig känns det som om det vore enklare att bli president i USA än att kunna sova normalt.
    Jag vet faen inte vad jag ska ta mig till nu. Inatt hittade jag en superbra "sömnsida" på nätet.
    Där tar de verkligen upp allvaret i att inte kunna sova.
    Det är större risk att dö av det än av cancer t.ex.
    Jag tillhör en minoritet av människor med så jävla störd sömn. Det är normalt att inte kunna sova SÅ BRA under några perioder av sitt liv. Men det är INTE normalt att inte sova en enda jävla natt på snart 15 år!!!!
    Det enda som hjälper är: Narkos och morfin.
    Narkos fattar jag ju att jag inte kan få varje natt, men ge mig för helvete MORFIN!!!!!!!!!!
    Det är väl skit detsamma om jag blir narkoman på äldre dar. Jag kan ju i alla fall få fungera normalt den tid jag har kvar!!!!

    Morfin förresten....det borde Challe också få, för dagsbruk! 
    Hela dagarna går han runt i 20 meter lina coh skäller och gnäller, trasslar in sig i träd och buskar. Jag går ut och knyter upp honom, han traslar in sig och skäller och så vidare.....
    Jag blir GALEN på honom snart!!!!
    Att han är sån här nu beror på den där jävla löptiken som rymt hit till oss 5 gånger nu. Hon springer runt huset och skvätter ner med sitt smaskiga löpblod och Challe blir helt sjövild!!!! 
    Jag fattar inte hur ägaren vågar ha en löptik springade lös! 
    Varje gång som jag ringt och sagt att hennes hund är här så har hon hämtat honom och sagt att hon ska ha henne kopplad i fortsättningen. 
    Skit detsamma tycker jag! Challe är redan galen nu!!!! Han kommer aldrig mer att kunna gå lös, han rymmer så fort han får chansen. 
    Då är det väldigt tråkigt att inte tikens ägare kan ringa till MIG och tala om att Challe är där, så man slipper vara orolig när timmarna bara går och ingen hund kommer hem....och ingen ringer heller!!!!! 
    Dålig stil!!! 
    Suck...."Det är synd om människorna......" kan man tycka, men det är ännu mer synd om Challe. Han är så sönderstressad just nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till med honom. 
    Ge oss morfin!


    Tja, vad ska jag hitta på idag då? 
    Kommer inte Jenny hit så vet jag inte, inga planer alls. 
    Jamen vad bra, då ska jag ta min tidningshög och lägga mig och bläddra lite i alla nya tidningar som jag köpt men inte orkat läsa.....om jag nu kan sitta/ligga en liten stund, för jag VÄGRAR stå och läsa. Det känns så jävla dumt och meningslöst!!!! 
    Testa själva när ni ska ha en slappardag: ta en tidning och en smarrig godisskål och ställ er och läs. 
    Hahahahaha....helt sjukt om man tänker efter! 

    Annars så är det bra! Kroppen är helt ok...eller godkänd i alla fall. Förutom det där jävla pekfingret som värker som faen. Jag vet inte varför....men det vet man ju sällan med denna korkade värksjukdom.
    Utöver det så är det bara axlarna och ena sidan av nacken som värker.........och smalbenen, fotsulorna och fotleden på ena foten.  Helt under kontroll alltså. 
    Sen har jag fått någon konstig värk i hälen på den "friska" foten. Inne i hälen, längst bak på hälbenet. Vad tror du doktor Phillemor? Något nytt eller bara vanlig gammal hederlig fibrovärk??? 
    Enligt zonterapiskissen här, så är det egentligen i röva jag har ont.....eh?!
    Zonterapi AB
    De jämför foten med en ihopvikt människokropp.....

    Kram på er....och efter denna gnällblogg så får jag väl bjuda på något fint. 
    Här får ni kärringar!!! Varsågoda!
    Om ni nu är sportintresserade förstås....Rugby verkar kul tycker jag!!!





     

    Inredningshistorik.....


    2004


    2008


    2009

    Och här sitter Kjell och ser ut som han trivs...

    Hans kommentar var: Skithäftigt!
    Tackar!!!! Det är alltså mer stake i honom än vad jag trodde...haha!
    Det skålar vi på.......


    Lillemor: Lampan är köpt på IKEA, 199:-

    Yrvette, en oslipad ROSA diamant!

    Det är ju det fullständiga namnet på min blogg, och ja, jag är en rosa människa.
    Jag älskar allt som är rosa! Jag försöker förneka detta och jobbar hårt med att växa upp och bli lite marinblå och plisserad, men det går inte!

    Nu ger jag mig hän åt mina lustar så det är helt ......ja....helt barbie-underbart.!!!!!
    Jag har t.o.m spelat PINK medan jag pimpat....hahaha!

    So....here is the result from Stubberudshaget då ra:






    Rostfritt badrumsskåp!





     


    Jag kunde inte låta bli att köpa dessa små sötisarna....
    Råsa häster å inte vecka häster sôm hällst utta, råsa Flodhäster!!!



     

    Jaha, och hur höga är oddsen på att Kjell kommer att gilla detta tror ni???

    Klarar han att sitta i sitt soffhörn och bejaka sin kvinnlighet...hihihi?

    Är han så säker i sin mansroll så att han godkänner dagens pimpning?



     

    Kjell friade till mig när vi var i Indien första gången. Möjligen ångrar han detta nu!


    Men JAG tycker att soffan är DÖLÄCKER!!!! Och vad är det viktigaste här i livet för Kjell?
    Jo, att tillfredställa Yrvettes minsta lilla önskan.....
    ....alltid se till att den lilla rosa diamanten är glad och nöjd....eller hur????
    Dessutom var det Kjell som valde tapeterna, och det finns faktiskt lite rosa i mitten på blommorna.........
    Jag tog bara upp den färgen i mitt val av soffa...hihihi! Och så köpte jag faktiskt bruna kuddar också....inte bara rosa saker!



    Kram på er!!!








     


    Jag drar, sa Magnus!

    Hon är inte klok!!! Jag flyttar!!! /Magnus


    Men så här då kanske...?

    Svart soffa är dösnyggt, men.....!
    Kritvita Challe skulle då antingen få rakas eller färgas svart! Han fäller som en julgran i januari!!!!!!!
    Är det mot djurskyddslagen att färga håret på hundar?


    Alternativet är då en vit soffa. Den skulle bara föra med sig gummistövlar till katterna, när de ska vara ute. Det verkar enklare...och mer djurvänligt på något vis.......



    Men då känns ju bordet alldeles galet fel.....
    Suck!!!!
    Det borde vara silverfärgat, men då DÖDAR Kjell mig!!!
    Eller...det gör han nog inte....han är ju ganska fredlig av sig....hihi! Jag chansar!

    Ok! Dagens TO-DO-lista:
    Åka till Ikea och köpa ny soffklädsel och en ny takkrona.
    Köpa silverfärg till bordet.
    Köpa nya gardiner.....vita......eller gråa.
    Köpa 2 nya kuddvar.
    Köpa 2 svagt babyrosa kuddar
    Köpa rosa tulpaner
    Men först av allt, åka till Kjell och "låna" hans kort.

    Alternativ 2: Jag hänger ett supersnyggt tyg över hela den nytapetserade väggen och behåller soffan som den är!!!


    Häj mä er! Vi hörs ôm e stônn!

    Något känns fel!

    Är man född i vågens tecken så är man velig och ska väga allt på vågskål. Just nu sitter jag och stirrar på min soffa och funderar: Vore det snyggare med en svart soffa till den tapeten?
    Blev det för oroligt med en blommig tapet till en rutig soffa?




    (målad med pensel i paint....urtjusigt hahaha)
    Vad tror ni? Ska jag köpa ny klädsel till soffan?......

    Eller är det här felet ligger????


    Nä, jag vet inte....jag får lägga mig i soffan och kolla och känna in hur jag ska göra.

    Hjälp mig gärna!

    Färdigpimpat!

    Det tog hela dagen, men nu är det klart i alla fall............



    ...........................och jag blev mer än nöjd t.o.m.

    Jag pillade loss guldbokstäverna från väggen och limmade dit dem på två silverfärgade speglar istället.



    Bytte lite plats på tavlorna......



    .....och tände levande ljus överallt och njöt av uträttat dagsverke!




    Måla var väl helt OK, men tapetseringen....shit vad jag hade ont i armarna! Men jag var ju tvungen att fixa detta när jag hade satt igång. Jag HATAR att be om hjälp! Även om jag vet att jag hade fått det om jag orkat vänta till helgen. Men ni känner ju mig nu vid det här laget.... Fort ska det gå, annars kan det kvitta...hahahaha! 
    I morgon gör jag nog inte många knop, men det gör inget. Jag gjorde ju så mycket idag!!! 
    Jag tar semester i morgon tror jag! 

    God natt med er och sov så gott!

    Delrapport



    M-eli har jag slängt ut nu. Hon var såååå hjälpsam förut så! Klev rakt på locket till färgburken och hoppade vidare i soffan till bordet och ner igen. Små söta kissekattassar överallt!!!

    Och sen jag då....grislisa!


    Att jag ska söla så varenda gång jag målar då!!!
    Sen kunde jag kanske ha tagit på mig något annat än den senast inköpta topen?! Men skit det samma....det är värre med nya tv:n!
    Men man kan ju leka att de små vita sprättstänken på bildskärmen är ...typ...färgpixlar...eller nåt.

    Men tapeterna är snygga......!


    Färgen syns lite dåligt, men den har champagnefärgade/guld  botten, vita blommor med lite rosa i mitten.

    Lunchpaus!

    Jag måste ju sköta mathållningen nu när jag bantar! Förresten är det vägningsdags idag. Ska bli spännande! Jag sticker och kollar nu.....vänta lite.....
    ......Kanon...skitbra!!! Jag har gått upp ett kilo! Nu blir det faen ingen lunch!!! Nu ska tapeten upp!
    Hej rå på ett tag!

    Hej då på ett tag......

    .....nu plockar jag av mig lösnaglarna och sätter fart med vardagsrummet.


    Jag återkommer........puss på er så länge!


    För er som kom efter REKORDGENERATIONEN!!!!

    Till alla ni som inte vet vad Björnklister är...hahahaha! Lillemor...du är hopplöst efterbliven!!!

    Här är boken som ni borde läsa!



    HUR SÅG VI UT EGENTLIGEN?

    Slitna jeans, ungdomsmode, blommiga skjortor, t-shirten, polyester, akryl, banlon, teryelene, unisexmodet, velour, Kapp-Ahl, frisyrer, handledsväskor, långkalsonger, V-jeans, Diskolooken, Brylcreme, arméjackor, gabardinkostymer...


    FRAMTIDEN FANNS I EN FRYSDISK PÅ EPA

    Plankstek, piprökning, Trocadero, Merry, hamburgare, drinkar, färdigmat, Nöt-créme, O'boy, äggkonstanten, recepttips, Kir, algerie, Rigello, mellanölet, Bill cigaretter, snus, Center, Cloetta, kubansk gryta, Tetra-pak, Trollhätteglass, Zingo, Toy, Explorer, Lyckholms, TT...


    KÄLLARSTUDIER I SVARTVITT SEX

    Piff, Paris Hollywood, FIB-Aktuellt, Top Hat, svensk synd, Kondomkungen, Durex, Inge & Sten, Curt Hson, Leena Skoog, Christina Lindberg, RFSU, Black Jack, Lektyr, Cocktail, gonorré...


    FRÅN ANDY PANDY TILL EN DÖD PAPEGOJA

    Buss-kisarna, Bonanza, Hylands hörna, ABC-boken, Deckarklassiker, Jason King, Columbo, Helgonet, Snobbar som jobbar, Mannen från U.N.C.L.E., Alias Smith & Jones, High Chaparral, Covers på film, sexolympiaden, TV-kanna, Dick Van Dyke, Drop-In, Luxor, Radiola...


    ATT KOMMA EFTER REKORDGENERATIONEN

    Olof Palme, Victor Jara, Che Guevara, Lille Svarte Sambo, skolan, räknesticka, FNL, den politiska knappen, Marx, Mao, Myrdal, förkortningar, Björnklister, Clark Olofsson, Lars-Inge Svartenbrandt, Målle Lindberg, Uri Geller, Hare Krishna, Vietnamkriget, Jan Palach, Gunnar Norgren...


    EN SKYMT AV VÄRLDEN

    Interrailkortet, charterresor, Naturmetoden, Instamatic, badmode, DC-7C:an, Linjeflyg, Club 33, språkresor, Spies, Bulltofta, Riva del Sole, glass, vandrarhem, badmössor...


    SAMT... 22 sidor med samlade fakta om åren 1965-1975.

    KÖP DEN!!!! Ett måste för att kunna hänga med här på tantbloggarna!


    Ännu en livshotande grej i mitt liv!!!!

    Ja är det inte sjukdomar så är det något annat!!!! Nu lever jag farligt igen!!! När ska det ta slut på eländet?

    Man blir ju livrädd när man läser att sådant här kan inträffa:

    Joanne Cunnane, 77, var ogift och levde i avskildhet i sitt hus nära Stockport.

    Hennes enda nöjen var att gå i kyrkan och shoppa.

    Shoppa - mycket!

    Det är inte att överdriva att kalla Joanne för en första klassens köpmissbrukare.

    Hela hennes hus var nämligen fullproppat med saker; kläder, elektriska apparater, tusentals videoband och allehanda tingeltangel. 

    Under den gångna julhelgen hittade polisen henne död under ett berg av - resväskor.

    Polisen tror att väskorna rasat över 77-åringen, som flera dagar senare dog av uttorkning.

    Väskorna stod förmodligen prydligt staplade, liksom allt annat i hennes hem stod uppställt längs väggarna. Enligt polisen fanns bara en cirka 60 centimeter bred gång som ledde genom huset.

    Hennes närmaste vän Roy Moran, 77, säger till Daily Mail att Joanne handlat i 16 års tid.

    - Jag tror att hon njöt av att köpa saker även om hon inte behövde dem. Hon köpte allt, säger han.

    MEN DET GÖR JU JAG OCKSÅ!!!!!!! HJÄLP!!!!
    Jag kan ju dö under alla mina ljusstakar, ljuslyktor och lampor!!!!!
    Jag KAN bara inte låta bli att köpa en vacker ljuslykta om jag ser en!!!!

    Men nu är det väl min smala lycka då att jag inte bara köper alla dessa ljusstakar....jag älskar ju att ge bort saker också!!! Jag tror att alla jag känner fått någon ljusstake, lampa eller liknande av mig...hihihi!

    Tänk om man skulle dö under en Louis Poulsen..............

    image258


    .......eller under ett gäng med Celeste från Orrefors!


    Får man en LJUS begravning då eller???? Nä, förlåt.....Hihihihi.....den var riktigt skitdålig!!!

     - ljusstake Rökfärg


    Nu har jag hittat en ny passion också: Muggar!
    Dessa fina av Sami Rinne vill jag ha!
    De vita med änglavingen........


    Och dessa....




    Visst skulle det funka bra med dessa i sommar, när jag sitter i mina vita gammaldags utemöbler??

    oj oj....nu kom suget i min shoppingtarm....... Måste tigga ordentligt med pengar av Kjell innan jag drar till Oslo nu i veckan!!! Där finns det en MASSA fina affärer som jag inte traskat runt i....
    Härligt  härligt men farligt farligt........man kan ju som sagt dö av det!!!






    Dansband, brut och svett,

    Vivan: Tack före tipset, men denna influensan går nog inte att bota med rödvin. Den har ju liksom kommit till p.g.a rödvin....men det är ju en homeopatisk tanke....att bota lika med lika, så kanske.... Men jag får nog inte i mig en enda droppe rödvin idag....huu..!

    Lillemor: När man går på dans, så kvittar det om det är så himla högklassig musik. När man går på DANS-dans så ska det vara dansband ju...hahahaha. Jag menar sådan där släpa-runt-varandra-dans och bugg. Var du aldrig på sådan dans? Satt du BARA i bilarna utanför Vikenborg och hånglade...hahaha!

    En sak som är konstig är att jag har ett jäkla minne när det gäller gamla dansbandslåtar.
    Jag har inte lyssnat på dansband sedan jag gillade den sortens musik och det var ca 30-35 år sedan!!! Ändå kan jag sjunga med i de flesta låtarna. Denna hemskt dödåliga gamla Jigslåten kunde jag vartenda ord till nu när jag lyssnade på den.

    Varsågoda.....här kommer Jigs med Min Jojjo!



    Visst är det konstigt! En riktig skitlåt som sitter som ett plåster i hjärnan! Men andra viktiga saker glömmer jag på en enda gång. Min hjärna har ett konstigt sorteringssystem.

    Kjell och jag pratade om gamla minnen som man har. Vi läste en artikel där det stod att man kan komma ihåg hur Björnklister luktar....efter en massa år.
    Helt rätt....Björnklisterlukten glömmer jag aldrig, det gör inte Kjell heller.
    Det luktade ju så gott... Grön burk, vitt lock med ett hål för spateln. Spateln var röd....minns ni?

    Allting som har med dofter att göra minns man ju lättare....men vad luktade det på dansgolvet då...? Brut och svett....kanske lite Lagerfeldt också....och fylla....och med en annan liten effekt för att förstärka minnet också: Handsvett!
    Visst var det härligt att gå på dans...hahahaha!


    Hockeyfesten.......och krogrunda.

    Några särskilt utvalda, städade och rumsrena bilder fån igår/natt. Det fanns värre foton i  min kamera om man säger så!
    Men kul hade vi....de svartklädda munkarna var sååååå supersexiga. 
    2 av dem, Cune och Bäsa,  är anställda hos Kjell, det var även de som arrangerade hela festen. Bra jobbat!!!!
    Stenkul som sagt........ända tills Babsans barn-barn, VÄKTAR-SAMUEL kom.


    Håhå jaja.....en tung dag idag. Det kan bero på väderomslaget eller på alla de förbaskade nyckelsnoddar och scarfs vi fick med varje Jägermeisterbeställning!

    Men någon dans blev det inte. När matchen var slut så tvingades jag med ut på krogrunda på stan. Kjell och Johan var väl griniga för att Färjestad förlorade. Så Lojjan och jag ska gå på Torgny Melins när de kommer istället.
    Är det någon som ska med?

    Vi hann med 3 krogar till innan det blev sovdags. Jag träffade hur mycket kul folk som helst!!! Karin, som hade "skojigt" skvaller om lortansiktet, Mats Peckern från Forshaga som jag inte sett på 15 år, gamla grannar och annat löst folk.
     
    Vaknade pigg som en mört, tog en tidig morgonpromenad i Karlstad. Endast Yrvette var vaken....

    Innan vi åkte till Stubberud drog jag med Kjell på en shoppingrunda och köpte tapeter, färg och en massa annat.
    Nu är jag inte så pigg längre. Vi kom hem till bushen för ett par timmar sedan och sedan dess har inte mycket hänt.
    Jag tror jag har fått infleunsa nu igen....Svårbotlig och ibland dödshotande Jägermeisterinfluensa!

    Vivan: Nej, vi var på Fröding i Karlstad. Fröding i Forshaga heter numera Fawlty Towers.

    Hockeynight på Hotell Gustav Fröding.


    Detta är vad jag ska roa mig med i kväll. Supé, musikunderhållning, hockey och dans! 
     
    Laddad och klar! Från rugguggla till superrudding!!!




    På väg till Lojjan och Johan på förfest!

    Uppladdning med Buzz.


    Jag återkommer med rapport innifrån festen i morgon.  Ha det gott alla!

    Detta är KÄRLEK!!!!!!

    Igår kom Stefan och hämtade lilla William. De skulle tillbringa helgen i Oslo, så jag fick inte ha min lille skrutt här hos mig. Men jag var ju tvungen att få träffa honom åtminstone. Jag lade i räserväxeln och hann precis till stationen för att kramas lite och vinka av dem innan de åkte.
    Stefans föräldrar var också där. Stefans pappa tog en bild som är så otroligt rolig, fin och proffsig, så jag är bara tvungen att ge er den. Tack Vladislav för fotot och tack SJ för att ni har så skitiga fönster!

    Visst är detta en äkta kärleksbild!

    I love William!!!!


    Han tog flera andra foton också.
    Detta fina kort på Challe använder jag nu för att annonsera ut den "rara" hunden!


    Bortskänkes: Vem vill ha en hund som är så kär så att han håller på att krypa ur skinnet?
    Han sitter och ylar och försöker locka hit sin nya brud, henne som han träffade på nyårsafton. Sedan dess har han varit för jäkla jobbig. Han ska ut, när han väl är ute så sitter han bara och skäller, jag tar in honom och han vankar av och an, jag släpper ut honom och han skäller......i evighet Amen!

    Stackars hund! Han sitter med 20 meters bogserlina och bara vill till HENNE!!!!!!

    Visst är detta också kärlek?!



    Den som vill ha honom, får honom! NU, med en endaste gång, innan jag blir tokig!!!!!!!

    Hör av er till denna bloggs kontor!





    Snyggare bröst?!

    Få snyggare Bröst
    Naturlig bröstförstoring Gå från A-kupa till B-kupa

    Hm...den här reklamlänken fann jag under mitt förra blogginlägg.
    Hur kan man få bort sådan här reklam som läggs in utan att man bett om det?
    Att få snyggare bröst är liksom ingenting som hör hemma på min blogg!!!! Verkligen inte!
    Snyggare bröst än mina är svårt att få!!! De är alldeles perfekta som de är!!!

    Hade det varit något om att få snyggare rumpa så hade det gärna fått stå kvar.


    Detta är INTE Kjell!


    Och på "naturlig väg" stod det också...?! Inget är väl naturligt om man manipulerar kroppen på något sätt?!

    Nä, bort med sådant från min blogg!!! Rör inte min blogg! Rör inte mina boobies!!!


    .......och med sådana bröst som man nu råkar ha fått så får man naturligtvis så HÄR fina långskaftade mörkröda rosor av sin man när han kommer hem.

    3 st var det också..ojsan då!!!  Tackar!!


    Men nu höll jag på att glömma dagens lunch! 
    Här kommer den nu då:
     


    Jajamen....tillbaka på banan igen! Kexchoklad till lunch är kanon! Dessutom en alldeles superbra tidning som jag nyligen upptäckt: M magasin, för ett spänstigare liv.
    Nästa månads nummer kommer att bli spännande.
    Då har de med ett reportage som kallas: Har du kommit i bitch-åldern eller är det en mitt-livs-kris.

    Hm....vad är det som utesluter det ena eller det andra???
    Idag har jag nog haft min bitchigaste dag EVER!!!! Och alldeles mitt i livet är jag också! 

    Ha en underbar fredagskväll! Det är säkert något bra på tv:n. Gå in och kolla Lillemors blogg, hon brukar ha koll på tv-programmen. 

    Kram på er alla mina blogghäxor!




     

    Hos Doktorn

    Joråsatt.....!

    Hahahaha, ja vad ska man säga?
    Jo, doktorskans pappa fick en hjärnblödning men öppnade bingohall efter det. Och doktorskan var i Milano på mässa och tog blodtrycket flera gånger.
    Lisbet är gift med en av läkarna på neurologen. Det var en död som ringde till henne när jag var där.
    En annan patient kom in i undersökningsrummet när jag satt där, hon ville lämna urinprov:
    -Ja, ja skulle ju komme i da å lämne nytt prov öm ja pessa blod igen!

    Hahaha...jag har varit hos doktorn!!!!
    Herregud, man tror inte det är sant!!!! Och det här är bara en del av vad som avhandlades idag.

    Men Yrvette blev förbannad och röt till idag!!! Va...det trodde ni inte va?
    Jo, kanske efter morgonens anfall av ilska mot en viss journalistska.
    Jag berättade om min helvetesflygresa från Thailand och då säger människan:
    -Jo, men det är ju jobbigt att sitta still så länge när man är frisk i benen också!
    -Nej men vad är det du säger!??? Tror du att jag menar att det var jobbigt att sitta still? Det var ju för helvete det jag INTE kunde! Jag har varit på flera långresor med friska ben och det kan man inte jämföra på samma dag! Du fattar inte ett skit av hur det är att ha RLS.
    Nu får du ge dig!!! Jag sitter här och försöker förklara att jag snart inte orkar leva längre med dessa jävla ben och du...
    bla bla bla ....ja, jag höll låda ett bra tag...puh....jag blev svettig så förbannad var jag!!!

    Efter det ringde inga fler döda människor och inga andra patienter togs emot samtidigt som jag var inne.
    Jag fick en remiss till ÖNH för sömnutredning.
    Remiss till reumatologen för återbesök.
    Rapport skulle skickas till neurologen.
    Blodprov togs.
    Sjukskrivning t.o.m den 12/4, med multisjuklig som diagnos..hihi ....multi, en massa sjukdomar alltså.
    Gôtt samlingsnamn på alla mina bekymmer. Jag är multisjuk, helt enkelt. 

    Blodtrycket får man ta själv nuförtiden. Jag gick till blodtrycksrummet och gjorde som hon sa. Jag hade ett blodtryck på 150/90. På en lapp som satt på väggen stod det att gränsen för ökad risk för stroke låg på 140/90. 
    OK....stroke har jag ju aldrig haft så....något nytt att se fram emot då! 
    Jag fyllde i siffrorna på en lapp och stoppade i en brevlåda......
    Det kändes så där....lite billigt och nonchalant. Men sjukvården sparar ju in lite personal på detta sätt. 

    Innan jag gick så fick jag en ny återbesökstid. Hon letade upp en tid så att jag skulle vara den sista patienten innan hon gick på påskledighet:
    -Det blir ett bra avslut på dagen då. Det är ju så kul när du kommer! 

    Men jerräjj!  


    Följ min blogg med bloglovin 

    Vad grinig jag är idag då!!!

    Jag är sovdesperat!!! Hoppas hoppas jag nu äntligen kan få min remiss för sömnutredning idag!!!

    Först var jag inne hos Alexandra och kollade hennes liv och blev såååå avundsjuk! Hon hade sovit 7 timmar och var fortfarande så trött.
    Ja, jag är naturligtvis inte avundsjuk på hennes trötthet, men att hon sovit 7 timmar. Hon sover antagligen mycket mer i vanliga fall eftersom hon klagade på att hon sovit så lite. Jag vill också sova så!!!!

    Sen när jag skulle logga in på min blogg så såg jag en rubrik överst på sidan. Ett blogginlägg med rubriken "Sundare med snörveldjur och sömnbrist"
     Härligt!!!!! Jag kanske har en vinst att få på köpet med min vansinnigt dåliga sömn!??!
    DET kan jag behöva!!! Jag får ju bara höra att "det är farligt" du dör i förtid" och andra jobbiga saker.

    Jag klickade in på bloggen!
    Jamen vad faen hittade jag då????

    En journalistmänniska på ALLAS veckotidning som gör sig lustig över att hon är så trött ,så att hon inte orkar resa sig och gå till kyskåpet och ta en marsipangris!!!! Jo, men det var ju ett sundhetstecken!!! Idiot!!!!
    Hon skulle bara veta hur det känns att sitta...eller när det är som jävligast, stå eller gå, en hel jävla natt!!!
    I över tio års tid!!!

    Jag lägger ner!!!! När inte ens en journalist kan skriva något vettigt i ämnet så skiter jag i att överhuvudtaget läsa något mer om sömn och sömnproblem!!!

    Här är länken till trötta Charlotte http://www.charlotte.nu/?p=596

    Åh....nu är det bara en timme kvar tills jag ska vara hos doktorn. Snälla please, håll tummarna nu!


    Just nu har jag bara Lillemor för mina ögon...hihi! Sorry Kjell!

    I grônninga igen.....

    Inatt har jag grônna på en hel del! Och jag kom fram till en hel del smarta saker. Det var liksom som snillen spekulerar...hehehe! Yrvette och Maria, ja ni kan tänka er själva vilken hög nivå det var på de spekulationerna...haha!

    Jennys kommentar igår fick mig att tänka till lite. Det är väl bra konstigt egentligen....en liten sketunge på 21 år som är så klok, ska komma och tala om för mig hur jag ska göra!!!
    Mina barn är vuxnare än vad JAG är! Stackars barn...hahaha!
    Men för att de har blivit så kloka så måste jag ju ha lyckats med något i alla fall, det känns ju bra åtminstone.

    Nu var det Jenny som kommenterade, men Johan är lika klok han. Han är nog faktiskt den vuxnaste i vår familj.

    Vuxenlista i Flodqvist-Asplund-familjen:
    1.Johan 25
    2.Linda 31(på uppåtgående, ska bli mamma snart)
    3.Jenny 21
    4.Kjell 53(Emma)
    5. Emma 24(Kjell)
    6. Jag 47

    Det är bara att erkänna! Jag är en liten snorunge ibland!!! Tur att jag har de här ungarna så att det blir lite ordning och reda runt mig!
    Kom på en sak: Istället för Föräldrar på stan så borde de kanske starta Ungar i bushen....hahahahaha! Med ett vandrings-schema så att de kan gå här och patrullera och ha lite koll på mig med sina kloka ugglekögon!


    Johan, Emma, Jenny och Linda.


    Ja, jag grônna väl på annat också. Jag ska ju till doktorn idag. Spännande!
    Undrar vad hon ska säga för helstolligt idag...hahahahaha! Vilken doktor jag har! Hon är ju helgalen....hon lyssnar inte ett skit på vad jag säger....hon bara mal på om sina bekymmer.
    Sen när min tid snart är ute kommer hon på att det är JAG som är patienten och då hugger jag!!! Blixtsnabbt som en kobra kastar jag ur mig att jag vill ha en remiss hit och dit, och då har hon inte mycket val för NÅGOT måste hon ju hjälpa mig med.
    Idag ska jag ha en remiss för sömnutredning på ÖNH. 
    Kolla mina järnvärden.
    Kolla mitt höga blodtryck.
    Och utskrift på vad de sagt på reumatologen, neurologen och kirurgen, för att jag SJÄLV ska kunna göra en slags sammanställning att visa Förnekelsekassan när det blir aktuellt.

    Annat jag grônna på tog upp resten av natten. Viktiga saker som t.ex vilket släkte rävar tillhör......och vad jag ska ha på mig på lördag.
    Yrvette och Maria kom fram till att rävar hör nog till hundsläktet och det blir nog den korta svarta kjolen och en top på lördag.
    Som ni ser så har jag avhandlat en del....då går det ju inte att sova. Jag kommer att se ruggigt ofräsch ut när jag kommer till doktorskan idag. Bra! Då kanske hon tar mig på allvar! Jag är ju själv alltid så allvarlig, så då kan man väl få kräva det tillbaka, eller hur?












    Bajs på snoppen, pengarna tillbaka!!!


    1955 infördes allmän sjukförsäkring i Sverige (i enlighet med lagen om allmän sjukförsäkring SFS 1947:1).


    I sjukförsäkringslagen hittade jag en intressant mening, markerad med fet stil:

    7 § Sjukpenning utges vid sjukdom som sätter ned den försäkrades arbetsförmåga med minst en fjärdedel. Vid bedömningen av om sjukdom föreligger skall bortses från arbetsmarknadsmässiga, ekonomiska, sociala och liknande förhållanden. Med sjukdom jämställs ett tillstånd av nedsatt arbetsförmåga, som orsakats av sjukdom för vilken sjukpenning utgetts och som fortfarande kvarstår efter det att sjukdomen upphört.

    Jag har varit sjukskriven för utmattningdepression( utbränd ) och som en följd av det har jag fått mycket svåra sömnstörningar.
    De kvarstår i allra högsta grad!!!! Alltså jämnställs det med sjukdom!!!!
    Tackar!!!
    Äntligen har jag hittat något i lagen som säger att jag har RÄTT ATT FÅ SJUKERSÄTTNING vad än de förbannade utförsäkringskasseläkarna säger!!!!!  

    Egentligen en självklarhet och en rättighet som vi har. Vi har varit med och betalat ganska så rejäla summor till den försäkringen.
    "Sjukförsäkringsavgiften ska täcka samhällets kostnader för sjukskrivningar. För en anställd var avgiften år 2007 8,78 %"
    Alltså betalade jag 24 348.- bara under det året, enbart till denna försäkring!!!!
    Hade jag vetat att de skulle komma med dessa nya vansinnesregler så hade jag tagit de pengarna och köpt en egen sjukförsäkring som man kan få ut det man har rätt till!!!!! Jävla utsugare!!!

    Här passar ett mycket klokt och vettigt uttryck "Bajs på snoppen, pengarna tillbaka" (musiktext)
    Har man blivit så lurad så att man betalat in hundratusentals kronor för en försäkring, som när man har rätt att utnyttja den, inte får ett korvöre, då borde man få pengarna tillbaka!!!!

    Och nu tänker vi positivt då, för då blir allting så mycket roligare.
    * Fortfarande minusgrader ute = inga myggor !!!
    * Idag har inte min kära hund rymt.
    * I morgon är det fredag, det är väl kul!!!???
    * Vilken tur killen på bilden hade. Pilen kunde ju ha träffat i ögat!
    Verkligen positivt att den satte sig i ögonbrynet istället



     

    Ja...herregud....man måste sitta och tvångsleta positiva saker nu för tiden!!!
     

    Helt galet!!!! God natt och tack för idag!!

    http://aftonbladet.se/nyheter/article4131673.ab 

    Tack och lov att denna dag är slut!

    En riktig skitdag, förutom goa kommentarer från er och framförallt från världens bästa dotter.

    Men en mycket bättre bantardag än igår i alla fall. Idag har jag ätit lite mer normalt.

    Här är min lunch, Laxgryta med ris.



    Din plan: 1530 kcal

    Protein 10 - 20 %

    Fett 25 - 35 %

    Kolhydrater 50 - 60 %


    Idag: 1686 kcal

    Protein 13%

    Fett 45%

    Kolhydrater 42%

    Alkohol 0%

    156 kalorier för mycket...ha...det är ju ingenting!!! Det är en banan och en paprika för mycket....! Och ändå har jag inte ens börjat att banta!!! Jag kommer att vara mager som en skrika innan sommaren...

    Annat bra idag? Nä....!

    Annat idag då? Nä, jag har inte gjort ett dugg!!! Absolut ingenting! Vad bloggar man om då?

    Tja, jag kan väl ta lite nyheter.
    Aftonbladet idag, relationsdramatik!

    1. Dramat som utspelar sig i New York, USA, tog sin början för sju år sedan när doktor Richard Batista bestämde sig att donera sin ena njure till sin hustru Dawnell Batista. 

    - Min första prioritet var att rädda hennes liv. Den andra bonusen var att få vårt äktenskap på rätt köl, berättar Richard Batista.

    Men i juli 2005 lämnade Dawnell Batista in en ansökan om skilsmässa och det fick maken att se rött.

    Nu har han stämt henne för att få kompensation för njuren som han tidigare gladeligen donerade. Batista vill ha motsvarande cirka 11 750 000 kronor.
     
    Men hallå din gam!!!! Du kan ju inte komma och kräva betalt för något du gett bort!!!! Bad loser!!!!

    2. Gam nummer 2!!!



    En Kambodjansk surgubbe gick med på att dela ALLT lika vid en skilsmässa, t.o.m huset sågade han mitt itu!!!

    3. Italienskt hett humör!

    När hennes man inte hade legat med henne på sju år vände sig en siciliansk kvinna till domstol och begärde skilsmässa.

    Fallet hamnade i italienska Högsta domstolen, som slog fast att kvinnan inte bara hade rätt till skilsmässa; mannen tvingades också att betala underhåll som straff för att ha "kränkt hennes värdighet".

    Sex-stoppet började när hustrun hade fräckheten att säga emot sin make i en familjedispyt.


    Men guuud kvinna!!! Hur VÅGADE du??? Hahahaha....ja jäklar, man borde kanske passa sig!!!

    Hu, vad läskigt det kan vara med relationsproblem ibland!!! I kärlek och krig är allt tillåtet!!! 
    Bevare oss alla för sådana besvärligheter!!!!


     

    Tack älskade unge!!!

     






    Tack min underbara Nennisunge!!! Världens bästa dotter!!!!





    Avundsjuk!

    Ja, jag är jävligt avundsjuk på de människor som klarar av av vara sjuka OCH TA HAND OM SIG!!!!!!
    Jag är bara sjuk!!!! Jag har hur många sjukdomar som helst...de flesta obotliga! Men gör jag NÅGONTING NÅGON GÅNG för att må lite bättre??????
    Nä, jag är värdelös på det!!! Jag skrattar och strålar som solen i Karlstad hela jävla tiden!!!!
    Tänk om man ändå för en enda gång klarade av att säga:
    - Nej, jag kan inte, jag är sjuk och ska vila mig.

    Någon gång har jag nog faktiskt försökt mig på det men det har bara resulterat i sura miner.....
    Som t.ex när jag inte följde med på bilsemester i somras...... Jag erkände för mig själv till slut att det skulle vara helt vansinningt. Jag skulle förstöra semestern för alla!!!!
    Hm...det gick inte så bra....det blev inga trevliga och uppmuntrande ord som jag fick höra precis.

    Sen har jag väl inte p.g.a sjukdom, ställt in så mycket mer efter det.
    Jag harvar på ändå...hå hå ja ja!

    Men jag SKULLE vilja säga:
    -NEJ, JAG ORKAR INTE!!!!! Jag är sjuk. 

    Andra kan ju!!!! Varför kan inte jag?????????
    Varför är andras sjukdomar och bekymmer så otroligt mycket viktigare än mina egna?????

    Det suger GETKUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (förlåt, jag använder bara det där getordet när jag är riktigt förbannad, besviken eller ledsen., och det är jag nu)


    Läge för en fulbild.



    Inspirerad av Lillemor

    Jag kollade Lillemors väggmålningar och fick lite inspiration! Jag ska åka och köpa färg idag!!! Nu ska här pimpas!!!
    Hon hade målat blommor och fjärilar, dösnyggt!!!
    Här får det bli vägg-ord. Yrvette LOVES väggord!!!

    Här får ni lite kloka ord som kloka människor sagt:

    The sky is better than television sometimes.
    -Peg Wheary

    Spread love everywhere you go; first of all, in your own house.
    -Mother Teresa

    Failure is not the falling down, but the staying down.
    -Mary Pickford

    Worry not for tomorrow, for today has troubles enough.
    -Jesus

    I've been rich and I've been poor; rich is better.
    -Sophie Tucker

    Better one biscuitchocolate in the stomach
    than ten in the larder.
    -Yrvette

    Jag kanske inte kommer att använda något av dessa, men något i den stilen ska det bli i alla fall.
    Vi får se vad det blir.

    KUL!!!!! Nu har jag något att roa mig med idag, men först ska väggarna målas och en fondtapet sättas upp......

    Tur att Kjell är sjuk så jag har en dräng hemma. Han kan pyssla med att maskera lister och annat tråkjobb.......till att börja med. Perfekt!

    You talking to me?
    -Robert de Niro, Taxi Driver





    Yrvette älskar karlar.....

    .......eller inte???



    Inget flyt idag!

    Bantningens första dag = Katastrof!!!!

    Frukost: 25% = 383 kcal

    3.0 st kakor, kex eller rån 44 kcal
    3.0 st clementin 67 kcal

    = 110 kcal


    Lunch: 30% = 459 kcal

    1.0 fpk Bacon skivat (Tulip) 448 kcal
    1.0 port pasta kokt med salt, vitberikad 290 kcal
    1.0 port sockerärter 38 kcal
    1.0 st paprika röd 34 kcal
    1.0 st fiberbröd, hårt 36 kcal
    3.0 skiva ost 31 % fett 116 kcal
    2.5 dl läsk med kolsyra 96 kcal

    = 1058 kcal



    Mellanmål: 15% = 230 kcal

    1.0 st banan 102 kcal
    2.0 st semla 714 kcal

    = 816 kcal


    Middag: 30% = 459 kcal

    2.0 dl jordnötter rostade 390 kcal
    2.0 st semla 714 kcal
    3.0 dl läsk med kolsyra 115 kcal
    2.0 st clementin 45 kcal

    = 1264 kcal



    Motion

    Gå lätt (4 km/h) 30 min 109

    = 109 kcal


     

    Din plan: 1530 kcal


    Protein 10 - 20 %

    Fett 25 - 35 %

    Kolhydrater 50 - 60 %



    Idag: 3248 kcal


    Protein 12%

    Fett 46%

    Kolhydrater 42%

    Alkohol 0%



    Ganska precis DUBBELT så många kalorier som jag får äta lyckades jag trycka i mig idag!!!
    Ja, jäklar vad jag är bra!!! Jag har inte ens försökt banta. Jag har moffat i mig precis som vanligt för att testa mina mat-o-vanor.

    En annan sak som jag också är bra på är musik...NOT!
    Jag prickade in en halvgardering!!!  Årets Hårdrock = In Flames. Resten gissade jag fel!!!

    Jag går och lägger mig!!!


     


    Mina Grammisvinnare

    Årets Album: Amanda Jensen

    Årets Dans/hiphop/soul: Petter

    Årets dansband/schlager: Charlotte Perelli

    Årets nykomling: Amanda Jensen

    Årets Grupp: Backyard Babies

    Årets Kvinnliga artist: Amanda Jensen

    Årets Manliga artist:  Timbuktu eller Timu Räisänen

    Årets Liveakt: Lars Winnerbäck

    Årets Låt: Do you love me

    Årets hårdrock: Milencolin eller In flames

    Nu börjar det!!! Hej rå på ett tag!!

    Yrvette har vårkänslor och är förbannad!

    Jag hittade inga semlor så jag fick göra egna. Jag gjorde några extra....man vet ju aldrig om det kanske kommer någon...hehe!
    Jag köpte en ros också och i postlådan låg HM:s vårkatalog! 
    Härligt!!!! Lite vårfeeling!!!


    Stackars Kjell som inte får någon semla!! Han är ju magsjuk!
    (Hm...han har inte spytt en enda gång sedan han kom hem, så det kanske inte är så farligt med honom...ni vet karlar som är sjuka. Han hostade väl lite i morse och blev blöt i mun och trodde han spydde...hehehe! )
    Men någon semla får han inte i alla fall! Nä, risavkok i 3 dagar blir det nu!!! Jag vill ju inte att han ska bli sämre!!!

    Jag åkte till GDS-hallen på OK också och fixade min bil. Spolarvätskan hade frusit och nu är det omöjligt att köra utan vindrutespolning.
    Jag bytte en t-koppling och backventil till vindrutespolaren och dränkte sen bilen i kokhett vatten. Och jorå, det funkade!

    På vägen hem så mötte jag en idiot som absolut skulle hinna före mig vid farthindret.
    Hindret var på hans sida vägen så det var han som skulle stoppa. Men det gjorde han inte. Han gasade på istället och fick världens sladd på bilen, retursladd på retursladd....hehehehehe....och givetvis for han rakt i diket!!!!
    Där fick han för att han försökte köra före Yrvette!!!!
    Det GÖR man bara inte...hehehehe...loser!

    Men hörrni....ni som tycker att jag ska vara mörk. Jag ÄR ju inte mörk! Jag är ju lika rödhårig som Magnus ju!!!!
    Kan jag inte få göra slingor då? Snälla??! Jag VILL inte vara klimakterieröd!


    Men jävla katt!!!! Alldeles nyss så rev han ner min fina Villa collektion-sockerskål!!!!
     

    Inte mycket att göra åt den precis!

    När jag sopat upp skärvorna så ringde telefonen. Och den stackars försäljarynglingen fick ta mitt redan dåliga humör!
    -Hej jag heter Jonas Anderson va., jag ringer från ett bolag som heter Spärrservice då va. ......
    -Tack, men jag vill inte kö.....
    -Men vi samarbetar med polisen då va...
    - Hörredu Achmed Andersson eller vad du heter....jag samarbetar med Bandidos och om inte du lägger på nu så....
    *KLICK*

    Hahahahaha....han blev livrädd stackarn!!!
    Men med den Rosengårdsdialekten och sen påstå att han heter Jonas Andersson så får han skylla sig själv!
    Man ljuger inte för Yrvette!!!!

    Jag är VERKLIGEN medlem i C.S.I (can´t stand idiots) !!!!!!! Är ALLA dumma i huvudet utom jag????

    Min viktreduceringsplan


    Jag åt faktiskt lunch idag. Pastasallad med bacon 1058 kcal...men det SKULLE ha varit 459 kcal.
    Jäkla skit också, men gott var det!!!

    Sen tog jag med alla gubbarna på gården och gick på promenad, brände 109 kcal...hehehehe...vad dåligt!!! Då är det ju ingen idé att gå ut och frysa!!!


    Ja, jag är med i ett sånt där viktreduceringsprogram...! Vad tror ni? Kommer jag att klara detta????
    Jag ska gå ner 10 kg till den 29/4!!! Det börjar bra...NOT!!!!


    Din plan: 1530 kcal

    Protein 10 - 20 %

    Fett 25 - 35 %

    Kolhydrater 50 - 60 %

    Idag: 1271 kcal

    Protein 15%

    Fett 41%

    Kolhydrater 44%

    Alkohol 0



    Aja aj aj...det ser inte bra ut!!! Jag har alltså bara rätt att trycka i mig 259 kcal till i dag!!!
    259 kcal....hm...vad ska man hitta på då??? Helst något kolhydratrikt, för det har jag ju alldeles för lite av idag!
    Kolhydrater....hm...3dl makaroner...eller 1 torr formfranska utan smör och pålägg.
    Smaskigt värre!!!! Jag tror jag tar makaronerna. Det ska jag ha och mysa med framför grammisgalan ikväll.

    J Ä V L A R  S Å  T R Å K I G T   D E T  Ä R   A T T   B A N T A !!!!!!!!!
    Nä, jag drar till Kil och köper något smarrigt fettbildande istället....
    Men hallå!!!! Är det någon som vet om de börjat sälja semlor än???
    DET vill jag ha!!!! GE MIG!!!!

    Hej rå på ett tag....jag ska köpa semlor. Strax tillbaka!!!


    Dä ä inte svårt å drite när rava ä full...

    ....för att låna ett mycket klokt uttryck som en väninnan till mig säger när allt går en rätt i händerna!!!!
    Kan man ha mer tur än jag just nu??????

    Hårdbantningen kan påbörjas!
    Kjell ringde nyss och sa att han spyr som en gris och kommer hem strax. Kanon!!! Spysjuka sätter fart på min Ulcerösa Colit och sen har jag magsjuka i några månader. Sitter på huset och skiter blod 25 gånger/dygn!
    Men det är ju perfekt!!!!
    Sen struntar jag att ta mina mediciner tills jag nått min idealvikt!!!! Wiiee...så lät det är ibland!!!!
    Tack Kjell, du är underbar!!!!

    Jag, som jag ser ut nu                              och min målbild, mitt ideal!!!
     

    Detta ska väl vara lätt ordnat!!!! Med lite aerobic på det så ska det inte vara några problem!!!


    Vardag

    Äntligen är det vanlig vardag igen!
    Nu ska jag börja mitt nya år. Det är en hel del att ta tag i kan jag lova.

    För det första så ska några kilon bort!!!
    Jag är grisigt oformlig för tillfället. BMI på 28,7
    Sen vet jag att de finns de som är mycket tjockare, men det hjälper inte mig!
    Jag mår inte bra av att se ut så här!!!

    KlassifikationBMI (kg/m2)Risk för sjuklighet
    Undervikt< 18.5Låg (men risken för andra kliniska problem ökad)
    Normalvikt18.5 - 24.9Genomsnittlig
    Övervikt25.0 - 29.9Ökad
    Fetma30.0 - 34.9Moderat
    Svår fetma35.0 - 39.9Svår
    Extrem fetma> 40.0Mycket svår

    Jag är överviktig!!!! Hur kul är det?
    Jag har aldrig bantat i hela mitt liv, så någon gång ska väl vara den första.
    Jag börjar idag!
    Förfrukost: (jodå, det finns ett mål som kallas så...fniss) Istället för att ta med HELA kakburken till datorn, så tog jag bara en näve av mammas goda mördegskakor med mandelmassa och smält choklad.....mums! +4 koppar kaffe och 4 cig.
    Jag ska skriva upp allt jag äter idag. Rapport kommer under dagen.

    För det andra: Jag har ännu inte kontaktat någon laserklinik som ska fixa bort mina fula mygg-ärr. Nu ska jag det! Jag ska kolla lite vad en snyggare näsa än den här enorma Schymansnäsan kan kosta också......
    Både den och min dallriga pelikanhals framhävdes av den nya frisyren. Suck!!!
     


    För det tredje: Jag måste kolla igen hur läget ser ut för mig på sjukförsäkringsfronten. Jag har ringt F.K men de har inte kunnat ge mig något svar alls.
    Det vore ju bra att veta om jag överhuvudtaget får några pengar därifrån, eller om jag ska leva på allmosor från Kjell

    För det fjärde: Ta tag i sömnutredningen!!!!! Det får jag göra på fredag när jag ska till min söta doktorska!
    För att slippa höra om hennes flytningar, barn, svartjobbare och sexlekar så tar jag med mig Kjell. Nu får det bli lite ordning på den där vårdcentralsdoktorskan och hennes flams.

    För det femte.........och fram till det tioende, så finns det en hel massa saker jag måste ta itu med.
    Orkar inte rabbla allt här.....!
    Men det finns en hel del att ta tag i som ni ser.

    Mellanmål: 3 clementiner + 1 cig

    Ha det bra idag. Vi hörs!








    Tjock o go

    Jag glömde ju berätta att jag shoppade en gött fet dunjacka idag också. Jag tänker inte frysa mer i vinter i alla fall.

    Ja, det var allt jag hade att säga!
    Och god natt!



     


    Före och efter

    Före:

    Mes-Maria

    Efter:
     
    Rock-Yrvett


    Nu ska jag väl sätta i lite slingor också.....om jag orkar. Eller så gör jag det en annan dag.
    Spelar ingen roll just nu i alla fall!




    A womans heart

    Jag var inne hos Britt och läste hennes blogg.
    Hon hade några cd-skivor som hon abslout skulle rädda i första hand vid en ev. brand.
    Jag blev nyfiken och kollade på youtube om man kunde hitta låten "A womans heart" där.

    Här får ni också lyssna på den!
    Kärlek så det sprakar om det.........härligt!!!!

    A womans heart med Chris de Burgh


    Med risk att förstöra allt det romantiska, på vanligt Yrvette-sätt, så ska jag berätta en liten story om Chris de Burg.

    Nennisungen var bara för skön en gång när vi kollade på "Småstjärnorna"
    Det hörde till det obligatoria "fredagsmyset" med god mat och tv-tittande
    Vi var mycket seriösa när vi tittade på just Småstjärnorna. Låtarna och artistnamnen skulle skrivas upp och sen skulle vi rangordna och rösta som om det var värsta melodifestivalen.
    Jenny lärde sig skriva väldigt tidigt, hon var bara 4 år när hon skrev ett fullt läsligt och förståeligt meddelande till mig. Det var alltså självklart att det var HON som förde protokollet.
    Det märkliga var att hon kunde SKRIVA så bra, men hon kunde inte LÄSA!!!!???
    När vi sen skulle rösta så fick jag läsa upp vad hon skrivit.

    Jag dog....hahahahahahaha!!!!!!


    Lilla Nennisungen skrev ju precis som det lät. (Säg Chris de Burgh och skriv det sen som det låter)
    Jag skrattade så jag grinade!!!!!  Lilla ungen hade skrivit Krister Bög.

    Tack underbara JennyPenny ....du är så go, hihi!!!!


    ******************************************************
    Här lägger jag in ett litet tillägg.

    När jag kollade vidare på sökorden Womans heart så hamnade jag på Agneta Fältskog och hennes "Utan dig, mitt liv går vidare"
    Kolla denna video och se själva att man blir bara vackrare och vackrare ju äldre man blir.
    Ung behöver inte betyda snygg!!!!
    Härligt att se för en medelålders gammal dam, eller hur Lillemor????

    Färdisôvet

    ***********varning**********
    Läs inte detta blogginlägg.
    Det är nog det sämsta och mest meningslösa jag skrivit någonsin.
    Bloggtorka!!!
    Bara en massa ord och pladder om absolut ingenting!
    *****************************


    Ja, jag fick i alla fall tre superbra sovnätter. Inte så illa med tanke på min dåliga sovstatistik. Men nu har jag alltså sovit färdigt. Vad drygt det känns när man vet att det GÅR att sova!!!! Ja, jag blir visst aldrig nöjd! Bara för att jag sovit tre nätter så blir jag sur för att jag inte sover så varje natt, istället borde jag ju vara glad över de tre nätter jag ändå fick!!!
    Men det är väl sant det där "mycket vill ha mer"  eller "när man väl fått smak på det goda".

    Fatta att det är dötråkigt att vara vaken på nätterna! Jag kan inte ringa någon och tjöta bort ett par timmar....fniss...alla skulle hata mig!!!
    Ännu tråkigare är det när inte Kjell är hemma. Honom kan jag ju väcka bara för att tala om att jag inte kan sova...hihi...att inte HAN hatar mig det är ju ett under. Men han är väl ganska härdad efter 5 år med mig. Han har ju fått utstå en hel del om jag ska vara riktigt ärlig...hm.
    Men nu var det faktiskt väldigt länge sedan jag gjorde någon sån där dundertabbe a´la Yrvette.
     Jaja, jag vet! Jag ska inte säga så! Nu händer det väl något i morgon....som t.ex fastna med huvudet i bildörren igen.

    Maria-fort-o-fel har blivit en klok gumma som tänker efter före....

    .....så trist! Jag saknar de där oförväntade sakerna som bara kan hända så där hur som helst och när som helst.
    Jag kanske håller på att bli vuxen? Hjälp! Jag vill inte!!!! Jag vill leka och ha kul!!! Rädda mig!!!!

    Det finns så mycket kul jag inte ha gjort ännu. Sånt som inte 48-åriga tanter egentliga ska göra.
    Detta vore döhäftigt att testa.


    ...och spela fotboll med dom andra tanterna.



    Men ålder är egentligen bara en siffra, man är så gammal som man känner sig. Jag känner mig som någonstans mellan 5år - 79år, beroende på vem man umgås med och vad man gör.

    Men tabbar kan man ju göra i vilken ålder som helst. Konstigt att jag har skött mig så bra nu på sistone, men det kanske bara är lugnet före stormen?! Vi får väl se.....idag ska jag ju klippa mig och dessutom bli blond igen. Jag är trött på det mörka håret. Färgen har redan börjat blekna och likna klimakterierött.




    Slö dag!

    Äh.....jag orkade inte fortsätta röja här hemma, så jag drog till stan och tänkte att någon ville klippa mig. Men det ville inte någon! Jag fick en tid i morgon istället.
    Jaha, vad gör man då i stan???
    REA såklart!
    Jag fick en minikasse med lite kläder, men alltid något.
    Varma praktiska kläder att ha nu när det är så satans kallt!  INTE!!! Just nu -12 grader.
    Ett ljusgrått plisserat linne, ett smaragdgrönt linne med svarta spetsar, en lila top och ett gräsligt lila skärp. Skärpet och topen ska jag ev ha på fredag när vi ska på hockey-gala.
    Jag köpte ju tidigare en lila klänning som jag skulle ha då, men...nja, jag vet inte. Jag hade den på nyår men jag trivdes nog inte så bra i den.
    Men något lila ska jag i alla fall ha!
    För mig så kommer Färjestad alltid att vara lila/gult, hur många gånger de än byter lagfärger.



    Efter shoppingrundan åkte jag hem till Babsan och drack kaffe. Och hörde samma gamla historier som hon redan berättat 15 gånger tidigare.
    Skön avkoppling faktiskt. Man behöver inte lyssna utan bara nicka lite då och då...hihi!
    Hoppas att jag INTE blir så tjatig när jag blir gammal.

    Hm...gammal förresten!!!! Enligt Lillemor så är slutet på livet när man fyllt 35! Tackar!!!! Då har jag levt på övertid i 12 år! Konstigt att jag inte börjat ruttna och lukta illa än? Men det kommer väl!

    Och vad gör man ikväll? 
    Kjell har tagit en night off för att se på hockey från nu till klockan 04.00 i natt. Spännande liv!!!
    Ensam hemma och inte ett skit på tv.n!!!! Virka? Blogga? Näää, jag vet faktiskt inte! Konstig känsla. Jag vet inte vad jag ska göra...hahaha...jag som brukar ha så fullt upp så att jag inte ens hinner att äta!

    Ha en bra trettondagsafton, vi ses!

    Förresten så är trettondagsafton en jäkla bluffhelg! Den firas egentligen till minne av de tre vise männen!
    Har NÅGON NÅGONSIN sett tre visa män samtidigt på samma plats?
    Näää!!!! Omöjligt! En anledning till att inte tro på allt som står i bibeln!



    Det är väl inte så noga......

    .....tyckte Lyra, när hon kom hit och friade nyss! Hon höglöper och är såååå sugen!!!



    Challe hade inget emot det...men han undrade ju!
    -Visst är hon söt....men ganska puckad, tyckte han! -Det funkar liksom inte så, bruden!

    Men det är väl inte så noga vem som sätter på vem här ute i skogarna!!! Det är ju mysigt bara att träffas och ha lite kroppskontakt....hihi!

    Men jag undrar allt vad Ronja, Challes fästmö,  skulle säga?!


    Ja, dessa djur!!! Helt underbara och gör vad de vill, när de vill och med vem de vill!!! Vi kanske skulle ta och följa deras exempel? Det skulle säkert bli färre skilsmässor då...eller inte? I vilket fall så tycker jag det är ganska stölligt att stå där i kyrkan och lova att älska samma karl i 50 år. Hur i hundan ska man kunna veta det???
    Jag lovade det.......men jag höll det inte. Vi stod ut med varandra i 20 år bara......!
    Sen gick jag och lovade samma sak en gång till...hehehe....hur smart verkar DETdå!!???

    Ärligare att säga att man ska älska honom i nöd och lust så länge man har lust, eller tills nöden skiljer oss åt!


    Cyniska Yrvette har talat!!! Ändå tror jag på äktenskapet!!! Och jag ger inte upp i första taget!!!








    Här är mitt nya barnbarn!!!

    Det sötaste som finns!


    Ser ni den stolta pappan i bakgrunden?

    Grattis Johan och Lojjan!!!


    ........men visst är han väl lite mörk under ögonen? Hihihi!

    Det var längesedan jag tyckte till....

    ....men nu är jag förbannad och orolig!!! Hur står det till i huvudet på folk?
    Kolla vad de sysslar med i Indien......det är år 2009! Hallå!!!!


    Är det någon som tror att de här små barnen klarar sig från hjärnskakning, när de faller 15 meter rakt ner i en hårt uppspänd duk????????
    Så här ser en oskakad hjärna ut:      Här en som skakats våldsamt:
               


    Här ser man skadorna efter två månader:


    Dessa skador leder bland annat till epilepsi, efterblivenhet, blindhet och rörelsesvårigheter.

    Ruggigt nog så ökar barnmisshandeln igen i Sverige. Häromdagen läste jag att det är 20% av Sveriges befolkning som tycker det är ok med aga!!!! Men kära nån??!!!! Vad är det ni håller på med!!!?????
    Det är ingen skillnad mellan aga och misshandel!

    På 1920-talet var det accepterat som föräldrars rätt att aga dvs "tukta / fostra" sina barn med hänsyn till barnets ålder och övriga omständigheter.

    1952 blev det förbjudet att aga barn i skolan.

    1979 blev det förbjudet att aga barn överhuvudtaget i Sverige.

    Nu är det 2009!!!! 30 år senare!!!!! Och det är 2 föräldrar av 10 som slår sina barn!!!
     
    MEN GE ER!!!! IDIOTER!!!!

    Åh...jag mår illa....jag måste nog sluta skriva nu!!! Jag blir bara så förbannad!!!

    Tips: Läs den här.....om ni orkar!
    Ge sen bort boken till någon som ni misstänker slår sina barn....
    .....om ni inte vågar anmäla dom förstås, det är ju det allra bästa!
     





    Nu dansade julen ut....

    Jag fick ju energi efter nästan en hel natts sömn, så jag var ju tvungen att göra av med lite under dagen. Jag tog tag i julsakerna och packade ihop allt för i år.
    Kjell röjde lika mycket han. Han har nog varit trött på allt julkrafs sedan länge. En månad är ganska lång tid för att ha rött och tomtar överallt. Det blir gärna lite rörigt!
    Nu blev det vitt och ljust igen!

    Köket:


    Vardagsrummet:

    Nytt fruktfat blev det på Plantagen........

    .......och nya Orkidéer som jag köpte för 20.- Vilket fynd!!!



    Läslampa, som egentligen var det enda jag skulle köpa. En riktigt läcker ful-snygg lampa!



    Sen röjde jag i det som tidigare var "flumrummet", mitt lekrum. Det ska bli något helt annat där nu, men det får ni inte se förän det är färdigt.
    Nu blev det en hel del "flumfärgade" saker och gardiner över från det rummet.....
    .....aha....jag fick en idé!
    Jag använde alla lila och cerise grejer till sovrummet istället. Nya påslakan och lite plock, så blev det så här.
    Lite pörrigt kanske....men det kan det ju få vara i ett sovrum...eller hur?




    Så nu är det bara det nya projektet kvar. Det kommer att dröja ett tag innan ni får se det. Det ska målas om, både tak och väggar. Det ser ut som en Sälen-stuga eller bastu just nu, furu överallt. Det ska bli vitt, vitt, vitt.

    Över till annat kul:
    jag ska bli farmor igen!!!! Lexus åkte ju till hundhimlen strax före jul, men nu ska Lojjan och Johan köpa en ny Staffordshire bullterrier.
    De var och kollade på honom idag.
    Det blir en brun denna gången, jag är såååå nyfiken! En liten söt Staff-bäbis, så mysigt!!!

    Så himla maffiga de ser ut när de är fullväxta!!!!!


    Och så ynkliga och söta när de är bäbisar....

    När jag letade bilder på Staffar så hittade jag dessa:
    Stackars krake!!! Han har slagits med ett piggsvin!


    1347 taggar, men han överlevde. Sega hundar som aldrig ger upp!


    Nästan samtidigt, som Johans hund kommer hem, får Jenny sin lilla katt. Jag tror hon ska heta Maja....men jag kommer att kalla henne Kerstin, för det tycker jag är ett MYCKET bättre kattnamn!!!
    Jag håller på att sy lite schyssta kläder till henne. Snyggt va?


    Nu tar jag kvällen och myser ner mig i nya sovrummet! God natt med er!!!

    Grattis Lillemor!!!!



    Visst är det härligt att se unga flickor växa upp och bli medelålders, vuxna, mogna kvinnor. Nu är Lillemor en av dom! Härligt Lillemor!!! Fräsch som en nyponros!!!!


    Jag är också fräsch som en nyponros idag! Jag har sovit som en normal människa i natt!
    Jag har sovit 6 timmar!!!!! Det måste ha berott på min shoppingrunda igår...hahaha! Jag laddade ur mig en hel del på den  där kärringen (om det nu var någon som trodde ett enda ord av vad jag skrev igår)

    Så vad ska det bli av denna dag då?
    Jag har inga planer än, men städa bort julen kanske skulle vara en idé. Nu har det varit rött och juligt här i över en månad så jag börjar bli trött på det.
    Hm...jaaa, jag sätter igång genast!!!! Då inner jag åka till IKEA sen i eftermiddag och komplettera upp det som behövs för att få till det lite mysigt efter julsakerna. När allt det andra ska plockas fram igen så blir man inte så sugen på att ha samma saker igen. Man vill ha nytt och fräscht!!!! Eller, "man vill"???....JAG vill det i alla fall!
    Alltså: Dags att ge mitt hem en ansiktslyftning!!!

    Nu ska jag väcka Kjell så att han kan göra frukost åt mig och sen ge honom order om vad som ska göras här hemma idag. Så glad han ska bli...hihi! Jag förstår inte ALLS varför han har dessa ord som sitt nya valspråk????? 
    Förstår NI något????
     


    Vi hörs senare....hej då på ett tag!



    Jag skäms!

    Jag har gjort mitt livs sämsta rearunda! Jag skäms faktiskt över att komma hem med ett så magert byte!!!
    Det här var allt!


    Och då var bara vantarna med på rean!!! Uruselt resultat!!! Ett par grå stuprör, 10-pack strumpor och en tröja. 
    Varför blev det då så här?
    Ja, det var inte MITT fel faktiskt! 
    Det var pga vantarna. 
    Enb annan kärring skulle också ha dem. Det fanns massor av andra som hon kunde ha tagit istället, Petroleumgröna, Cerise och Lila....men näää, hon skulle absolut ha de svarta! Det fanns bara ett par kvar. Eller nja, inte precis kvar...kärringen höll dem i handen när jag upptäckte dem, men hon hade inte bestämt sig...såg det ut som. Så jag tog dem! JAG hade ju bestämt mig! 
    Jag skulle ha dem! 
    Hon började yla om något... Jag struntade i henne. 
    Då blev hon grinig på riktigt och började skälla.
    -Jamen....du får väl ta ett par lila vantar då istället!!! Sa jag vänligt och gav henne en pytteliten knuff i magen.
    Hon överdrev rejält och vek sig dubbel, ramlade ihop och började skrika på vakt!
    Löjligt!!!

    Vakten kom och jag förklarade läget för honom. Han var lika tät i huvudet han och sa att jag skulle följa med till kontoret.
    Herregud....för ett par vantar för 19:-
    Tja....där fick jag sitta tills jag sagt förlåt till kärringen...
    HA...det gjorde jag aldrig!
    Det var hon som fick ge sig. Hon hade inte tid att sitta där längre, hon skulle på fest.
    Dålig ursäkt bara. Hon kände sig väl skyldig antar jag.

    Så där gick timmarna av min dyrbara reashoppingtid!!!
    Därför fick jag panikhandla lite så att jag inte skulle komma hem alldeles tomhänt. Tröjan tyckte jag inte ens var speciellt fin....!

    Helt värdelös shopping alltså! Men jag fick ju avreagera mig lite i alla fall. Och DET var ju himla skönt!!!

    *****************

    Nu blir det Körslaget. Man måste ju kolla vad Gry tänker ha på sig för anskrämlig klänning idag...hahaha!
    Att det ska vara så jäkla kul att klaga på vad hon har på sig. Folk är ju galna! Förra året var hon för "vågat" klädd och nu har hon för påsiga och illasittande klänningar. Jaha...men hon är ju gravid!!!! Hur snyggt sitter en klänning då????

    Kör hårt Gry! Ha på dig vad du vill!!! Du är i alla fall Sveriges snyggaste tjej...tycker jag!!


    En av förra årets klänningar.
    Herregud, hon har bröst!!! Så vågat!!!


    Men hallå.....var det någon som inte visste det innan! Jag blev inte överraskad i alla fall!


    Hej då på en stund! Jag återkommer nog senare ikväll!
    P.S Kanske bäst att tillägga att allt som skrivs här kanske inte är riktigt, riktigt sant alltid. D.S


    Varning på stan!


    Dagens sysselsättning!


    Jag är på ett jävla bra humör för REA idag.
    Om det är NÅGON som tror att de ska kunna knuffa lite på mig idag så tror de fel.
    Den förste som råkar nudda mig slår jag på käften!!!  Jag ska egentligen inte ha något, men det är då som alla fynden brukar dyka upp. Perfekt reahumör och utgångsläge alltså!

    Jag har sovit också! Som en stock! Kroppen skriker....men jag är utvilad. Jag hoppade i ett kokhett bad igår och smälte musklerna. Sen skällde jag lite till på "någon" sen sov jag gott.



    Ibland verkar det som om "någon" helt har tappat huvudet!

    För att i nästa stund ha huvudet på skaft och vara den mest förstående och klokaste som finns!


    Lite förvirrande, minst sagt!!!
    Nu är det i alla fall frid och fröjd i Stubberud igen.....förutom att min vidrigt översexuella hund har rymt till sin löptik igen. Denna gången skiter jag i honom. Han får väl sätta på damen då om han vill!!!

    Vad är det med det motsatta könet ibland????
    Det sägs att kvinnor är svåra att förstå sig på.....men karlar då?! För att inte nämna hanhundar!!!!
    Suck!!!!
    Nedanstående förklaring funkar inte här i denna familj, varken på människor eller djur....men det kan ju finnas andra orsaker som har med samma kroppsdel att göra...??!!


    Vad trist jag är......jag börjar ju bli en sån där bitter klimakteriekossa!!!!! Jag som ÄLSKAR karlar i vanliga fall!!!!
    Jamen jäklar..... jag blir 48 år i år!!!! Det är väl dags för lite klimakteriehysteri då???!!!! Hjälp!!!!

    Lägg till det på mitt redan galna reahumör så jäklar kommer det att vara farligt att träffa mig idag!!!
    Hehehehe....HUK ER I BÄNKERA.....here I come!!!! Passa er för faen!!!





    Allt är åt helvete!

    Inget bättre med mina ben. En läkartid den 9:e är vad jag fått som hjälp idag.
    Det är väl bra antar jag.
    Pratade med Lillemor i telefon i en evighet och sa just till henne att: -Nu har nog Kjell fattat hur illa det är på riktigt. 
    Men åååå,  varför lär jag mig inte??!!!! Så fort jag säger något liknande så visar det sig vara precis tvärtom!!!!
    Jag har sovit 1,5 timmar på 2 dygn så jag är lite trött. Jag pratar inte helt tydligt då tydligen.
    Vi måste nog åka till Thailand igen...NOT!!!!

    Jaha...vad har jag gjort idag då? En ny resumévideo för 2008 del 2.

    Första låten som jag spelar på den är en gammal skitdålig låt som en kompis till mig sjunger. Stellan Olofsson från Säffle. Han hade ett dansband som hette Stellans, numera heter de Torgny Melins.
    Jitterbugg heter den. På några ställen sjunger han jitterbugg 3 gånger.
    Lyssna på andra sångarens görgoa uttal....hehehe!
    Sen andra halvan av videon spelar jag en låt BARA för mig!!!!
    SIMPLY THE BEST,  FUCK THE REST!!!!!



    Nu vill jag inte mer!!!!!

    Nu tror ni alla att vi var så bakis så att vi inte orkade med backhoppningen, eller hur?
    Men där fick ni skit på tummen, för det var vi inte ser ni!!!

    Vi gick upp tidigt och stekte ägg och gjorde skogshuggarmackor, packade och drog iväg till backen.
    Det fanns ingen snö i backen men det gick lika bra att åka på frosten!
    Tyvärr blev det inte så många bilder, alla våra kameror slutade fungera eftersom det var sååå kallt! Batterierna stelnade väl till!

    Här kommer i alla fall en stilig bild på Anette.
    Man kan inte begära mer av en skåning som aldrig sett snö förr (inte rimfrost heller...!)

    Du VAR duktig Anette! Vi var alla imponerade av dig!!!!


    Hon åkte hem till Skåne strax efter denna vurpa och jag och Lillemor åkte hem och vilade lite i soffan innan det var dags för henne att packa ihop man, barn och hund och åka hem.


    Dalslänningarna åkte hem vid 15-tiden...tror jag i alla fall. Vi har haft en stenkul nyårshelg!!!!

    Tack era galningar!!!! Ni är de bästa vänner man kan ha!!!


    Ett riktigt gott nytt år på er!!!

    ************************
    Nu sitter jag här och har sån värk i mina ben så det är nästan olidligt. Det beror nog på backhoppningen....eller så kan det bero på att jag har haft mitt livs jävligaste restless legs-natt och dag.
    Benen började i vanlig ordning att hoppa och rycka igår kväll för att accelerera och bli överjävligt under nyårsnatten.
    De andra gick och lade sig vid 4-tiden på morgonen, men jag kunde inte. Jag kunde inte ens STÅ still. Jag vankade av och an tills klockan var 08.00, då fick jag ett psykbryt och bara grinade. All muskelaktivitet gjorde så att jag fick helevtisk kramp som inte ville släppa. Kramp från höfterna och ner till tårna!
    Grinade mig till sömns vid 9-tiden och vaknade efter ca 40 minuter.
    Sen har dagen varit sådan....hela jävla dagen!!!!
    När klockan var 18.00 stod jag inte ut längre! Då hade jag varit ute och gått, försökt att stretcha ut krampen, grinat och stått på knä på golvet och ätit middag framdukad på en pall. Om någon kikade in här när jag har det som värst så skulle de nog sätta mig på en isolerad och hårt övervakad avdelning på sjukhuset.
    Man ser väl helt STÖRD ut antar jag!!!!!!!

    Jag tog hela ryck-i-benen-medicindosen och sömntabletter. Jag orkade bara inte mer!!!! Förhoppningsvis skulle sömntabletterna ha någon effekt eftersom jag inte tagit någon på flera månader.
    Och jodå...jag somnade.....i ca 1 timme!
    Förbannade helvetes jävla skitben!!!! Nu orkar jag inte mer!
    Det är nog nu!
    I morgon ska jag ringa min doktor och KRÄVA att de gör något! Jag måste ha hjälp NU!!!!!!!!!

    Nu har jag slitit med mina ben i 5 timmar till. Jag är helt slut. Kan jag inte bara få sova lite.....? Eller åtminstone få ligga och vila....jag vill inte mer nu. 

    Yrvettes tortyrsyndrom!

     

    Jaha, då börjer vi på ny kule då!

    Här får ni en video te å börje mä. Den ä frå hele nyårsaftan. Ja örker inte skrive nöe nu, för bena röcker så ända in i helvette. Nu vet ja faen inte va ja tar mäj te snart!!! Jäddra dretben!!!

    Ja skulle lete öpp en passande låt te filmen men dä finns ingen söm passer i dette sammanhange. Ja tar bare en favoritlåt iställe. Ja älsker dänne beten! Vi ä nog alle en på miljonen skulle ja tro!



    Hat sö gött på dä nye åre
    Hälsninger Yrvette


    RSS 2.0